Antalyalılar Dokuma'nın Geleceğini Konuşuyor - Son Dakika
Yerel

Antalyalılar Dokuma'nın Geleceğini Konuşuyor

Antalyalılar Dokuma\'nın Geleceğini Konuşuyor

Dokuma Fabrikası’nın nasıl değerlendirileceğini belirleyecek olan Dokuma Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı yapıldı.

03.02.2015 17:48

Dokuma Fabrikası'nın nasıl değerlendirileceğini belirleyecek olan Dokuma Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı yapıldı.

Dokuma Fabrikası'nın Antalya'nın kent yaşamına nasıl kazandırılacağını belirlemesi için oluşturulan Dokuma Çalışma Grubu, ilk toplantısını eski kent otoriterleri ve meslek temsilcilerini davet ederek başladı. Fabrikanın sosyal tesislerinde bir araya gelen grup, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün ev sahipliğinde fabrikayı gezerek, alana yapılması gerekenlerle ilgili öneri, düşünce ve eleştirilerini dile getirdi.

Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, Kepez Belediyesi eski Başkanı Mehmet Atay, MHP eski İl Başkanı Nizamettin Sağır, Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Arkeolog Orhan Atvur, yerel kent tarihçisi Hüseyin Çimrin, Mimar Özcan Kırmızıoğlu, İnşaat Mühendisi İbrahim Ekinci ile eski belediye meclis üyesi İbrahim Ekinci fikirlerini paylaştı.

Amaçlarının yıllarca spekülasyonlara konu olmuş Dokuma Fabrikası üzerinde hiçbir gölgenin bulunmadığı ve ortak aklın olduğu süreçle çözüm bulmak olduğunun altını çizen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ortaya çıkacak bu çözümü Antalyalılarla buluşturmak istediklerini söyledi. Dokuma Fabrikası'nı Antalya'ya bir kültür sanat parkı, bir yaşam alanı, bir çevre dokusu olarak farklı bir değer olarak sunmak istediklerini vurgulayan Başkan Tütüncü, "Belediye meclisimizde 2 Ocak 2015'te aldığımız kararla Dokuma Fabrikası'nın geleceğiyle ilgili fikirleri toplamak, üzere bu çalışma grubu oluşturuldu. Mimarlar, inşaat mühendisleri ile peyzaj mimarları odalarından ikişer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile belediye meclisinde grubu olan siyasi partilerimizden birer temsilcinin yer aldığı grup, 19 Ocak'ta çalışmalarına başladı" diye konuştu.

İdari olarak iki amaçları olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, imarda kent parkı olarak geçmiş 238 bin metrekarelik yeşil alanı, koruma maksadıyla kentin ortak aklına müracaat etmeyi çok önemli bulduğunu söyledi. Tütüncü, "Bugüne kadar çok farklı düşüncelerin geliştirildiği Dokuma Fabrikası alanına ne yapılacağı konusu, artık geri dönülemez bir noktaya gelsin. Ortak aklın, halkın malı olarak yaşamını sürdürsün, geçmişin tozlu hatıralarını bu çerçevede tekrar hayata dönsün" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalyalılar Dokuma'nın Geleceğini Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement