Ardahan'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Cumhuriyet Coşkusu

Ardahan\'da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 90.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan'da da coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 13:12

Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan'da da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Vali Seyfettin Azizoğlu'nun tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Vali Azizoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak ile birlikte törenin yapıldığı Hükümet Konağı karşısındaki Kongre caddesine geçti.

Törende konuşan Vali Azizoğlu, "90 yıldır büyük bir itida ve titizlikle bugüne getirdiğimiz Cumhuriyetimiz artık rüştünü ispat etmiş Demokratik Hukuk Devleti ilkeleriyle taçlanarak yakın ve uzak coğrafyada kendisinden övgüyle bahsettiren bir kimliğe kavuşmuştur. Kendi sınırlarımız içerisinde sürekli gelişip kökleşen Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz çağın ve toplumun ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda sürekli yenilenip güçlenmesine devam etmektedir. Bugün dünyaya örnek olan Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Bugün bu ayyıldızlı al bayrağın altında dosta güven düşmana korku salan devletimiz ve milletimiz üzerinde bugüne kadar devam eden ve bundan sonra da devam edecek vede bitmeyecek olan çirkin ve kötü oyunlar yine kurgulanmaya çalışılmaktadır. Şairin kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı, parçalandı bir kıtanın toprakları, aslan payını aslan olmayan aldı dediği günlere döndürülmeye çalışılıyoruz. Her ağacın kurdu kendi içindedir, eğer küçük ve basit konuları büyütür kan davası haline getirirsek, bir ve bütün olarak yaşama azim irademizi sorgularsak içimizdeki kurt bizi hasta yatağına düşürür. Osmanlı da hasta adam olmuştu, sonunu hep beraber gördük. Yıkılan yok edilen o devletin coğrafyasında kalan tek ve huzurlu ve güçlü devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Yıkıp coğrafyasından otuzun üzerinde devlet çıkardıkları Osmanlı İmparatorluğundan sonra şimdide bu devletleri parçalayıp daha iyi ve kolay sömürebilecekleri küçük devletçikler kurmanın hayal ve programlarını uyguluyorlar. Birliğimizi, sevgimizi ve saadetimizi çekemeyenler yine memleket semalarının berrak görünümünü bozmak için uğraşmaktadırlar. Bizi hedefsiz ve hafızasız bırakmak istemiyorlar. Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir. Vakit dalları kökleriyle buluşturma vaktidir, vakit muhasır medeniyet sürecini aşma vaktidir, vakit Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yiğit kahraman ve çalışkan insanların yaşadığı bu güzel Ardahan'ımızın ülkemizin kalkınma, gelişme ve büyümesine en büyük katkıyı sağlama vaktidir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından ortaokullar ve liseler arası 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu resim ve kompozisyon yarışmaları ile diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin gösteri sunduğu tören, resmi geçiş ile sona erdi.

Kutlama törenlerine Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcıları K. Taner Eser, Deniz Pişkin, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement