Arılar Can Havliyle Vatandaşlara Saldırdı - Son Dakika
Yerel

Arılar Can Havliyle Vatandaşlara Saldırdı

Arılar Can Havliyle Vatandaşlara Saldırdı

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesinde başlayan otluk yangını ormana sıçradı.

16.08.2015 14:59

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesinde başlayan otluk yangını ormana sıçradı. Yangında 10 dönüm alan ile birlikte 100 kovan arı yanarken arılar can havliyle söndürme ekipleriyle vatandaşlara saldırdı.

Yaka Mahallesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Mahalle sakinleri yangını gördükleri anda sulama kanalındaki suyu yangının olduğu bölgeye çevirerek kovalarla yangına müdahale etmek isteseler de, yangının büyümesine engel olamadılar. Mahalle sakinleri bir yandan kovalarla su taşıyarak yangına müdahale ederkende bir yandan da otluk alanda bulunan Arı Kovanlarını yangından kurtarmaya çalıştılar.

BİNLERCE ARI TELEF OLDU

Yangın alanında bulunan yaklaşık 100 kovan arı rüzgarın etkisiyle alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri ormana sıçrayan yangını kontrol altına alamaya çalışırken bu kez kovanlar tutuşunca itfaiye ekibi kovanların alevlerini söndürmeye çalıştı. Kovanlardan çıkan arılar çevredeki vatandaşları korkuttu. Bazı vatandaşlar arıların hışmına uğrarken İtfaiye ekipleri ve güvenlik ekipleri vatandaşları uyarıp arıların bulunduğu alandan uzaklaşmalarını sağladı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrasında yangın büyümeden söndürülürken 10 dönüm alan ve 100'e yakın arı kovanı yanarak telef oldu.

Olay yerine gelen Kemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen yangın yerinde incelemelerde bulunarak özveri ile çalışan orman yangın söndürme ekiplerine teşekkür etti.

Yaka Mahalle Muhtarı Mustafa Dikişci de; "Henüz belli olmayan bir nedenden dolayı çıkan yangında 10 dönümlük bir alan yanmış ve yaklaşık 100 kovan arıda telef olmuştur. Yangın sırasında kovalarla su taşıyarak itfaiye ekipleri gelene kadar yangına müdahale eden köylülerime ve olay yerine hızlı bir şekilde gelerek yangının daha da büyümeden söndürülmesine katkı sağlayan Kemer Orman İşletme Müdürlüğüne ve Seydikemer İtfaiye grup Amirliğine teşekkür ederim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arılar Can Havliyle Vatandaşlara Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement