Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Nevşehir'de "Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu"toplantısı Nevşehir Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

20.04.2012 14:48

Nevşehir'de "Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu"toplantısı Nevşehir Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Arası, Vali Yardımcıları, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya İlçe Kaymakamları ve daire müdürleri katıldı.

Avrupa Birliği uyum, dayanışma ve yönlendirme kurul toplantısında ilk olarak konuşan Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, "Bizler sadece Nevşehir'de değil tüm Türkiye'de ses getirecek faaliyetlerin gerçekleştirilmesi adına önemli kararlar aldık. Bunlardan en önemlisi sizlerinde bildiği üzere Sayın Valimiz Abdurrahman Savaş'ın daveti üzerine AB Bakanı Egemen Bağış'ı ilimize davet ederek 9 Mayıs AB günü etkinliklerini Kapadokya'da gerçekleştirdik. Nevşehir'de yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen baştan Nevşehir Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum kuruluşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

AB Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir ise konuşmasında, "Son 10 yılda Avrupa Birliği yönünde büyük gelişmeler sağladık. Ayrımcılık, yolsuzluk, kadın, çocuk hakları gibi sayısız alanlarda düzenlemeler yapıldı. Türkiye olarak biz ikinci ve üçüncü liglerde şampiyonluğa oynamak yerine AB gibi bir küresel ligde oynamak istiyoruz. Türkiye konum itibarıyla bölgesinde büyük bir güç olduğunu herkes biliyor. Avrupa Birliği'ne üye olduğumuz takdirde karar organında büyük bir güç olacaktır. Almanya ile aynı sayıda milletvekili sayımız olacak. Bu çok büyük önemli bir unsur. Bizler Avrupa Birliği'ne üye olduğumuz takdirde sıradan bir üye olmayacağız. Güçlü bir üye olacağız. Bu göze alındığından dolayı bizim AB üyeliğimiz konusunda bazı ülkeler karşı çıkıyor." diye konuştu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise konuşmasında, "AB'ye uyum süreci içerisinde yapılan çalışmaların tamamı AB üyeliği için değil bizlerin kendimiz için yapılması gereken çalışmalar. Bu çalışmalar sonrasında insanımız daha refah daha sağlıklı bir hayata kavuşması için yapılan çalışmalar olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu en kısa yönden anlatacak olursak eğer Nevşehir'in daha önce hepimizin bildiği üzere içme suyundaki arsenik oranı fazla idi. Ama bu yapılan çalışmalar sayesinde ilimizde arsenik oranı en az asgariye indirildi. İşte en önemli örnek bu verilebilir. Bu çalışmalar toplumumuzun daha refah ve sağlıklı yaşam koşulu sağlamak için yapılıyor. Bizlerin bakış açısı da bu şekilde olmalıdır. O yüzden AB yolunda yapılan çalışmalar aslında bizlerin kendi insanımız üzerinde faydalı olan çalışmalar olarak görülmelidir." dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement