Aydın AK Parti Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Yerel

Aydın AK Parti Sandık Başına Gitti

Aydın AK Parti Sandık Başına Gitti

AK Parti Genel Merkezi'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayını belirlemede teşkilatın görüşünü almak üzere düzenlediği temayül yoklaması başladı.
AK Parti Genel Merkezi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye...

09.11.2013 12:14

AK Parti Genel Merkezi'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayını belirlemede teşkilatın görüşünü almak üzere düzenlediği temayül yoklaması başladı.

AK Parti Genel Merkezi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayını belirlemede teşkilatın görüşünü almak üzere temayül yoklaması düzenledi. Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkan adayı tercihini belirmek isteyen AK Parti'liler Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sandık başına gitti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı için bin 300 ve ilçe belediye başkan adaylıkları için ise 2 bin 600 olmak üzere toplam 3 bin 600 delegenin oy kullanacağı temayül yoklaması AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Kadın Kolları Genel Merkez Temsilcisi Emine Ergül ve Gençlik Kolları Genel Merkez Temsilcisi Emre Cemil Ayvalı gözetiminde yapılıyor.

Temayül yoklaması için milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yönetimi, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, köy, mahalle ve belde temsilcileri oy kullanacak. Oy verme işlemleri sabah saat 10.00'da başlayarak saat 17.00'de sona erecek. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oy sayımı AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak.

AK Parti'nin daha önce 16 büyükşehirde temayül yoklaması yaptığını anımsatan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, bugün ve yarın büyükşehir olacak 14 yeni ilde temayül yoklaması yapılacağını söyledi. Ak Parti'nin aday belirlemedeki kriterlerinden birisi olan temayül yoklamasının bir ön seçim niteliğinde olduğuna işaret eden Ünal, "AK Parti olarak şehrin emanet edileceği kişileri belirlemek için önce kendi teşkilatlarımızda bir yoklama yapıyoruz. Burada aday adaylarının isimlerini değil; 'Kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?' gibi ucu açık sorular soruyoruz. Teşkilat mensuplarımız buraya iki kişinin isimlerini yazacaklar. Oyları Ankara'da SKM Başkanlığımız sayacak. Temayülde çıkacak isimleri Sayın Başbakanımızın başkanlık ettiği Üst Kurula sunacağız. Biz bu oylamayı daha sonra kamuoyu anketleriyle zenginleştireceğiz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 1 Aralık'a kadar bir takvim belirlediğini hatırlatan Ünal, "Ak Parti'nin sahadaki aday belirleme çalışmaları 1 Aralık'a kadar sonuçlanır. Üst Kurulumuz daha sonra belirlediği adaylarını Yüksek Seçim Kuruluna bildirecek" diye konuştu.

Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkan adayı belirleme noktasında teşkilatın görüşünün sorulduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Sadık Atay da, "Belediyesi AK Parti'de olan ilçelerimizde farklı bir anket çalışmamız var. İlçe belediyeleri için 2 bin 300 ve büyükşehir belediyesi için ise bin 300 olmak üzere yaklaşık 3 bin 600 kişilik bir katılımcı listesi var. Katılımın yüzde 80-90'larda olmasını bekliyoruz. İzdihamın yaşanmamsı için sabahtan 6 yakın ilçemizi, öğleden sonra ise diğer ilçelerimizi davet ettik. Bu çalışmayla teşkilatımızda bir anket gerçekleştiriyoruz. Bu alışılmış bir temayülden ziyade bir anket yapıyoruz. İnşallah partimize, Aydın'ımıza ve ülkemize hayırlı olur" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın AK Parti Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement