Ayşe Güzeloğlu Kadınlar ve Çocuklarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ayşe Güzeloğlu Kadınlar ve Çocuklarla Buluştu

Ayşe Güzeloğlu Kadınlar ve Çocuklarla Buluştu

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, SODES kapsamında kadınlar ve çocuklarla bir araya geldi.

01.06.2013 12:51  Güncelleme: 13:01

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, SODES kapsamında geçtiğimiz yıl açılan 'Aile Danışma ve Kadın Yaşam Merkezi ile Siteler Polis Merkezi'ni ziyaret ederek, kadınlar ve çocuklarla bir araya geldi.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayşe Güzeloğlu'na Mersin'de yoğun göç alan ve yoksul ailelerin yaşadığı Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan 'Aile Danışma ve Kadın Yaşam Merkezi'ni ziyaretinde Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ile Siteler Polis Merkezi Amiri Başkomiser Zeki Çakırtaş eşlik etti.

Kadınlara, ailelerine ve çocuklarına yönelik çok amaçlı hizmet verilen Yaşam Merkezi'nde kadınlarla sohbet eden Güzeloğlu, kadınların kurslarda ürettikleri ürünleri de inceledi. Kursları başarıyla tamamlayan kadınların duygularını paylaştığı ziyarette Güzeloğlu, kursiyerlerin saç tasarım defilesini de izledi. Dans gösterisinin ardından Ayşe Güzeloğlu tarafından okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 10 kursiyere sertifikaları verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut, Aile Danışma ve Kadın Yaşam Merkezi Projesi fikrinin 2011 yılı Temmuz ayında ortaya atıldığını anlatarak, "Daha sonra bu 3 katlı binayı kiraladık. Hummalı çalışmaların ardından binayı hizmete açtık. Binayı dolduran çok güzel insanlar oldu. Sevgi ve kardeşlik getirdik. Şu ana kadar bin 90 kadın merkezdeki hizmetlerden yararlandı. 2013 yılı Ekim ayında projemizi bitireceğiz. İnşallah 2 bin insan buraya gelecek" dedi.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne tayininin çıktığını söyleyen Bulut, 3 Haziran 2013 tarihi itibariyle Mersin'deki görevini bırakacağını sözlerine ekleyerek, "Gidiyorum, ama gönlüm her zaman sizlerle birlikte olacak" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Karabiber ise kadınlara seslenerek, burada bir gönül hizmetinin verildiğini kaydetti ve "Eksik kaldığınız eğitimler burada verilerek sizlerin hayata tutunmanıza yardımcı oluyoruz. Özellikle Sayın Valimizin ve Sayın Hanımefendi'nin bütün ilgisi ve alakası sizler için. Sizlerin daha iyi yetişmesi ve çocuklarınıza daha iyi bakmanız için her türlü hizmet ve kurs düşünüldü. Sizlerin her türlü talebi bizler için değerli" ifadelerini kullandı.

Ayşe Güzeloğlu, Yaşam Merkezi'ndeki programın ardından çocukların isteği üzerine, çeşitli sosyal aktivitelerin yapılmasına imkan sağlayan altyapıları ile çocuklar için eğitim-eğlence alanı niteliği taşıyan ve Türkiye'de örnek oluşturan Siteler Polis Merkezi'ne de ziyarette bulundu. Burada Siteler Polis Merkezi Amiri Başkomiser Zeki Çakırtaş ile çocuklar tarafından karşılanan Güzeloğlu, çocuklarla birlikte karakol içerisinde düzenlenen internet ve sinema salonu ile futbol-basketbol sahalarını gezdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayşe Güzeloğlu Kadınlar ve Çocuklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement