Ayvalık CHP 'Ayyürek' Dedi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık CHP 'Ayyürek' Dedi

Ayvalık CHP \'Ayyürek\' Dedi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe genel kurulu önceki gün İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

15.04.2012 13:21

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe genel kurulu önceki gün İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçimde 256 genel kurul üyesinin 155'i oy kullandı. 2'si geçersiz 153 oy alan Fatih Ayyürek başkanlığa seçildi. CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, 23. Dönem Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan,CHP'li İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen kongrenin tam bir uyum havası içinde geçtiği gözlendi. Fatih Ayyürek'in açılış konuşmasını yapmasının ardından yapılan oylamada Divan Başkanlığına Hasan Bülent Türközen getirilirken, yardımcılıklarına da Duygu Erdoğan Uğuz ve Suat Taş getirildi.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı genel kurula katılan partililerce bir ağızdan söylendi. Adeta bir gelin gibi süslenen Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu CHP İlçe yöneticilerinden İsmet Bahadır, ardından Denetleme Raporunu da yine CHP İlçe yöneticilerinden Mustafa Sağlam okudu.

Hesap İnceleme Kurulunu oluşturan Hasan Uslu, Fevzi Keklikçi ve Halil İbrahim Öneş tarafından yapılan çalışmalarda ve hesaplar mercek altına alındığı genel kurulda, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, yaptığı konuşmada, Türkiye'de geçmişi olan tek partinin CHP olduğunu ve uzun şanlı geçmişe sahip CHP'nin bu süreçte birçok siyasi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmasına rağmen halen daha ayakta kaldığını belirtti. Mavuk, TBMM'nin şu an çalışmadığını ve Türkiye'nin KHK'larla yönetildiğini, yargının da iktidarın arka bahçesi konumuna getirildiğini iddia etti.

Mavuk'un ardından kürsüye gelen CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Türkiye'nin freni patlamış bir kamyon gibi hızla Faşizme gittiğini kaydederek, 12 Eylül askeri Darbesi nedeniyle yargılanan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın tutuksuz yargılandığını ancak haklarında sadece darbe girişimi yaptıkları iddialarıyla yargılanan komutan, gazeteci ve milletvekillerinin 4 yıldır tutuklu yargılandıklarını belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, bir gazetenin Ali Çetinkaya için 'katil' nitelendirmesi yapmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Şahsen ben Aliçetinkaya ile birlikte mücadele eden Kuvvai Milliyeci dedelerimle gurur duyuyorum" ifadelerini kullanarak, CHP'nin laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olduğunu kaydetti. Akova, 2002 yılında Türkiye'nin komşu ülkelerle arasında sıfır sorun varken, bugün İran, Irak ve Suriye ile sorunların baş gösterdiğini ve Suriye ile savaşın eşiğine gelindiğini anlattı.

Akova'nın ardından kürsüye gelen CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, hiçbir ülkenin başbakanının, başbakan olmadan önce devlet töreni ile karşılanmadığı halde Recep Tayip Erdoğan'ın ABD'de başbakan olmadan önce bu törenle karşılanmasının manidar olduğunu kaydederek, ABD ve egemen güçlerin dünya genelinde 'yeni dünya'

adı verilen ekonomik sömürü düzeni oluşturmak için izledikleri yolları anlattı. CHP'li Balıkesir Milletvekillerinin yaptığı konuşmalarda, AK Parti'yi iktidardan indirecek olan tek partinin CHP olduğu, ancak parti içi muhalefet ve görüş ayrılıklarına harcanılan enerji nedeniyle, bölünen gücün AK Parti'ye yaradığı vurgulandı.

Bir süre önce CHP Genel Merkezi tarafından atanan Fatih Ayyürek, genel kurul sonrasında parti üyelerinin kendisi ve arkadaşlarına gösterdiği teveccühe teşekkür ederek, CHP'yi Ayvalık'ta son 4 yerel ve genel seçimde olduğu gibi 2014 yılında yapılacak mahalli seçimlerde, yerel iktidarı bırakmayacaklarını, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Genel Kurul sonrasında, Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı'na yeniden getirilen Fatih Ayyürek öncülüğündeki yeni yönetim; İmam Hüseyin Aslan, Yılmaz Bağırsakçı, Hüseyin Canbay, Esra Dut, Zafer Abidin Gökçen, Züleyha Gürtunca, Serdar Harputlu, Gülsüm Oğuz, Ceyda Mastar, Mustafa Sağlam, Gökçe Taşdamlacı, Hakkı Toka, Halim Yavaş ve Fırat Yıldız isimlerinden oluştu. Yapılan seçimlerde yönetim kurulu yedekleri de; Hasan Yalın, Mustafa Yılmaz, Mehmet Kuruoğlu, Nazan Açıkgöz, Rana İzdeş Kolpak, Tila Özlem Koşan, Rabia Akıncı, feral Erkey, Recep Arıcı, Ali İpek, Mehmet İnç, Halil Köse, Ayhan Kaba ve Kenan Aşçı isimlerinde oluştu.

Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı'nın yeni seçilen yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde ilk toplantılarını yaparak görev bölümünde bulunacakları öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık CHP 'Ayyürek' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement