Ayvalık'ta Kıraathaneler Aydınlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kıraathaneler Aydınlanıyor

Ayvalık\'ta Kıraathaneler Aydınlanıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kültür ve sanatın gelişmesinde verdiği büyük katkılarla tanınan Aysel Namlı adlı hayırseverin öncülüğünde ilçe genelindeki kıraathanelerde vatandaşların kitap okuma alışkanlına kavuşabilmesi için yoğun çabalar sürüyor.

27.08.2013 15:00

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kültür ve sanatın gelişmesinde verdiği büyük katkılarla tanınan Aysel Namlı adlı hayırseverin öncülüğünde ilçe genelindeki kıraathanelerde vatandaşların kitap okuma alışkanlına kavuşabilmesi için yoğun çabalar sürüyor.

Bu kapsamda; geçtiğimiz yıllarda Ayvalık'taki Macaron ve Palabahçe adıyla bilinen mevkilerde bulunan kahvehanelerde oluşturulan kitaplıkların 3. sü önceki Yenimahalle'de bulunan Muhtar Beytullah Gündoğan'a ait kahvehanede oluşturuldu. 400 adet kitabın bulunduğu kitaplığın açılış töreni ise oldukça görkemli gerçekleşti. Ayvalık Roman Müzik Orkestrası Grubunun ince saz takımının verdiği konserle başlayan açılışta, 'Vatandaş'ın Yeri' adlı kültür deposunun da sahibi olan Aysel Namlı'nın konukseverliğinde; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer ile ilçenin tanınmış simaları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aysel Namlı, Ayvalık'ta vatandaşların daha çok bilgi donanımına sahip olabilmesi ve boş zamanlarında kitap okuma alışkanlığına kavuşabilmeleri için geçtiğimiz yıllarda ilçedeki iki kıraathanede açtıkları kitaplıkların kıraathanelerin müdavimleri tarafından büyük ilgi ile karşılanmasının ardından bu kez de Yenimahalle'de mahalle halkının faydalanabileceği 400 kitaptan oluşan yeni bir kitaplığı açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Namlı, kendisine bu ulvi konuda destek veren vatandaşların yanı sıra Ayvalık, Altınova, Küçükköy ve Ticaret Odası başkan ve yöneticilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

KİTAPLIĞIN AÇILIŞINI TÜRKÖZEN YAPTI

Yenimahalle'de oluşturulan kitaplığın açılışını gerçekleştiren Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Aysel Namlı'nın ilçedeki kültür ve sanat etkinlikleriyle, mahallelerde kitaplıkların açılması gibi sosyal anlamda dev katkılar verdiğini belirterek, hiçbir karşılık beklemeden böylesi çalışmalara imza atan Namlı'ya teşekkür etti.

Kitabın insanları aydınlatan en önemli unsurlardan biri olduğuna işaret eden Başkan Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine her zaman büyük desteklerde bulunduklarını vurgulayarak, "Sayın Aysel Namlı ile birlikte bir başka projeye daha imza atmak için düğmeye bastık. Son zamanlarda ilçemizde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının önüne geçebilmek için vatandaşları bilinçlendirmek adına yeni bir projeyi çok yakında hayata geçiriyoruz. Bu konuda Ayvalık halkının da desteklerini bekliyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kıraathaneler Aydınlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement