Başkan Anlayan Selden Zarar Gören Yerlerde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Anlayan Selden Zarar Gören Yerlerde İncelemelerde Bulundu

Başkan Anlayan Selden Zarar Gören Yerlerde İncelemelerde Bulundu

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan selden büyük zarar gören Ilıca, Aslancami, Bolaman ve Yalıköy Mahallerinde incelemelerde bulundu.

08.07.2016 10:17

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan selden büyük zarar gören Ilıca, Aslancami, Bolaman ve Yalıköy Mahallerinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'a Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, teknik ekibi, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan inceleme sonrası bir açıklama yaptı. Sel afeti nedeniyle çok farklı tahribatların olduğunu belirten Başkan Anlayan, "Arefe günü meydana gelen yağış ve sonrasında meydana gelen sel afetinden dolayı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle selden en büyük zarar gören Ilıca, Aslancami, Bolaman ve Yalıköy Mahallelerimizi gezdik. Teknik ekibimizle beraber yerinde kontrollerine devam ediyoruz. Çok farklı tahribatlar var. Dere yataklarının aşırı selden dolayı yollara verdiği zararlar var. Ayrıca yollarımızda yukarısından ve aşağısından çok ciddi heyelanlar meydana gelmiş. Yol boyunca uçmaları ve göçmenlerin olduğu zararlar var. Dolayısıyla bir afette meydana gelebilecek her türlü hasar söz konusu bölgemizde. Miktar olarak da çok ciddi. Bir miktarda hala tespiti bile yapılabilmiş durumda değil, tespiti bile zaman alabilecek ama biz şimdi ekiplerimizle beraber Büyükşehir Belediyemiz ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün yoğunluğunu bölgeye vermiş durumda. Koordineli bir şekilde ortak hareket ediyoruz" dedi.

"1000 kilometrelik yolumuz gitti"

Şu anda önceliklerinin kapanan yolları açmak olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Çünkü Fatsa Belediyesi olarak 2 bin kilometrenin üzerinde yollarımız var, bunun 500-600 kilometresi Büyükşehir'in yol ağında gerisi ilçemiz yollarında ama sonuçta ortak yollarımız. Bunun bin kilometresi şu anda tamamen gitmiş durumda yani bunu vatandaşlarımıza görmeyenler için idrak edemeyenler için söylüyorum bin kilometrelik yolumuz şu anda yok hükmünde uçtu ya göçtü ya da kapandı ya da çok ciddi bir şekilde tahribat oldu. Şu anda ufak tefek arızalara bakmıyoruz. Şu anda bütün gayretimiz kapanan yollar üzerinde. Yıkılan köprüler DSİ tarafından yaptırılacak çünkü Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey de bölgemizdeydi. Birebir buradaki sel felaketini takip etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız birebir bu işi takip ediyor ve Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile de görüşme yaptık. Bütün köprüler İnşallah DSİ tarafından yapılacak ve dere yatakları da yine DSİ tarafından yapılacak. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile işimiz yolları yapmak, yolları açmak. Şu anda hala ulaşılamayan yollarımız var oraları açmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz"

Vatandaşların sabırlı olmasını isteyen Anlayan, "Kapanan yolları bilmeyen vatandaşlarımız en ufak bir hasar için bizi arıyor. Biz öncelikle ana yolları açarak sonrasında mahalle yollarını açarak işimizi yapıyoruz. Bozulan yollar ikinci etapta bakılacaktır, hepsini yapabilecek güce sahiptir ama kendi imkanlarımızla ama hükümetimizin desteğiyle. Vatandaşlarımıza rica ediyoruz. Yağmur riski sel riski devam ediyor. Biz meteorolojiyi takip ediyoruz vatandaşlarımız yeni yağışlar için dikkatli olsunlar özellikle dere yatağında olanlar heyelan bölgesinde olanlar dikkatli olsunlar yine dediğim gibi önceliklerimiz var önceliklerimize göre hareket edeceğiz. Bazen çok basit işlerden dolayı yoruluyoruz çok afedersiniz merdiven yıkamak için bile itfaiye isteyen var bizden. Biz işyerini su basmış insanlar için uğraşırken bahçe yıkamak, merdiven yıkamak yol yıkama işi şimdi değil onlar ikinci etapta olacak işler önceliğimiz yollar açmaz. Su altında kalan yerlerde su tahliyelerini yapıyoruz. Şu anda hem bizim ekiplerimiz hem Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat 4 koldan devam ediyor. İnşallah zaman içerisinde toparlayacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Afete anında müdahale etmemiz mümkün değil ama sonrasında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın müsterih olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Anlayan Selden Zarar Gören Yerlerde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement