Başkan Tütüncü İşbirliği İçin Yavru Vatanda - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü İşbirliği İçin Yavru Vatanda

Başkan Tütüncü İşbirliği İçin Yavru Vatanda

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, iki ülke belediyeleri arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla KKTC'ye gitti.

15.09.2014 13:22  Güncelleme: 13:27

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, iki ülke belediyeleri arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla KKTC'ye gitti.

Başkan Tütüncü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) ziyaretini KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Kepez Belediyesi ile kardeş olan Beyarmudu Belediye (KKTC) Başkanı İlker Edip ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in daveti üzerine gerçekleştirdi.

Başkan Tütüncü, temasları kapsamında ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. Uluslararası ilişkilerde birinci önceliklerinin Türk toplumlarının yaşadığı ülkelerdeki belediyelerle münasebetleri güçlendirmek olduğunu belirten Başkan Tütüncü, KKTC'deki belediyelerle işbirliğine önem verdiklerine değindi. Başkan Tütüncü Yavru vatandaki belediyelerle geçtiğimiz 5 yıllık zaman içerisinde kurulan iyi ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü'yü, KKTC'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Dervişoğlu ise "AKBB Başkanı olarak önemli bir görevi omuzladınız. AKBB Başkanı olarak yavru vatandaki belediyelerle birlikteliği sağlayabilirseniz. İşbirliğini artırmış olacaksınız. İsteğimiz, belediyelerimizle birlikte Türkiye'deki belediyelerin işbirliği yapabilmesidir. Bu işbirliği de kardeş belediye olarak karşımıza çıkmaktadır. AKBB Başkanı olarak yapacağınız işbirliğinin yararlı olacağına inanıyorum. Beyarmudu Belediyesi ile kardeş belediyesiniz, bu kardeşliğiniz devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Tütüncü'nün, Eroğlu'nun ardından ikinci ziyaret durağı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel SİBER oldu. Başkan Hakan Tütüncü burada yaptığı açıklamada, "KKTC'deki belediye başkanları ile birlikte beraber olmak, gönül birliği içerisinde farklı bir iletişim kanalı kurmak niyetindeyiz. Kepez Belediyesi olarak Beyarmudu Belediyemizle kardeşlik protokolümüz var. Adaya barışın gelmesi ve Yavru Vatan ile Türkiye'deki yerel idareler arasında işbirliğini sağlamak için bu ziyareti gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Daha sonra söz alan Meclis Başkanı Sibel Siber de "Kepez Belediyesi gibi büyük şehirlerde hizmet veren belediyelerin hizmet tecrübesini, KKTC'deki belediyelerle paylaşması ve ortak projeler geliştirmesi bizleri memnun edecektir. Meclis olarak daha iyi belediyecilik hizmetleri için ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Başkan Tütüncü, KKTC'deki temaslarının birinci gününde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Gönyeli ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'ı da ziyaret etti.

Başkan Tütüncü'ye ziyaretinde KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de eşlik ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü İşbirliği İçin Yavru Vatanda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement