Başkan Vekili Yılmaz Esnafı Dinledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Vekili Yılmaz Esnafı Dinledi

Başkan Vekili Yılmaz Esnafı Dinledi

Bursa'nın Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz esnafın sıkıntılarını dinledi.

26.03.2012 12:57

Bursa'nın Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz esnafın sıkıntılarını dinledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin Belediye Başkan Vekili Refik Sarı ve meclis üyelerine verdiği kahvaltılı toplantıda esnafın meseleleri tartışıldı. Oda Başkanı İbrahim Talan, ekonomik kriz yüzünden esnafın zor günler yaşadığını, her gün yenisi açılan büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafın belini büktüğünü söyledi. Talan, bununla alakalı çeşitli düzenlemeler yapılmasını ve ruhsat verilirken kanunun emrettiği şartların aranmasını istedi. Başkan Vekili Refik Yılmaz ise, büyük marketlerle alakalı kanun ne gerektiriyorsa onu yaptıklarını, son dönemde gündeme gelen otopark mecburiyeti konusunda da düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Talan, yapılması planlan kapalı pazar yerinin yapımına ve işletilmesine talip olduklarını söyleyerek, "Yeri bize verin, diğer ilçelerde olduğu gibi esnaf odası olarak burayı biz işletelim. Geliri ile de durumu iyi olamayan çocuklarımıza burs verelim" dedi.

Yılmaz ise, kamulaştırmaların halen devam ettiğini, Damla Kent ve Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulunun bulunduğu bölgelere iki adet kapalı pazar yerinin yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yılmaz, "Burada yer alacak esnafla alakalı olarak prosedür ne gerektiriyorsa onu uygulayarak hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Siyaseti buralara bulaştırmadık, bulaştırmayacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Vekili Yılmaz Esnafı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement