Batmanlı Asker 19 Yıl Sonra İkinci Kez Gömüldü - Son Dakika
Yerel

Batmanlı Asker 19 Yıl Sonra İkinci Kez Gömüldü

Batmanlı Asker 19 Yıl Sonra İkinci Kez Gömüldü

Askerlik yaparken şüpheli bir şekilde öldürülen Batmanlı asker 19 Yıl 1 Ay 6 Gün sonra otopsisi yapıldıktan sonra ikinci kez gömüldü.

02.12.2013 01:30  Güncelleme: 08:19

Hatay'a bağlı Hassa İlçesi sınır karakolunda görev yaparken şüpheli bir şekilde öldürülen Batmanlı askerin otopsisi 19 Yıl 1 Ay 6 Gün sonra yapıldıktan sonra ikinci kez gömüldü.
Hatay'da 19 yıl önce askerlik yaparken şüpheli bir şekilde öldürülen Batmanlı askerin otopsi işlemlerinin sona ermesiyle ikinci kez gömüldüğü belirtildi.
Hatay ili Hassa İlçesi Gökhan (Suriye) Sınır Karakolu'nda askerlik görevini ifa ederken şüpheli şekilde öldürülen, Batmanlı Asker Nihat Özcan olayı ile ilgili soruşturma neticesinde, 08.07.2013 tarihinde, Batman Cumhuriyet savcısı, jandarma, polis, doktor, Batman barosundan 2 özlemci avukat, olay yeri inceleme ve arkeolog gözetiminde yapılan mezar açma işleminden sonra Adli Tıp Kurumuna incelenmek üzere gönderilmişti. 4 ay 21 gün sonra 29.11.2013 tarihinde kemik rapor sonucu geldiği belirtildi. Er Özcan'ın kardeşi Şeyhmus Özcan, otopsi raporunun kendilerine ulaştığını belirterek "Ağabeyim Piyade Er Nihat Özcan'ın Kemikleri kutulara konulmuş, kutularda torbaya konulmuş şekilde bana elden teslim ettiler. Gece mezara gömdük. Aradan 19 yıl 1 Ay 6 Gün geçmesine rağmen, Ağabeyim ölümü ile ilgili aklımızda yüzlerce şüphe var iken, şimdide otopsi sonucunda şüphemiz oldu. Ölü muayene tutanağı, fotoğrafları, ifadeler ve olay yeri inceleme raporunu içerir tüm adli tahkikat dosyası neden 08.07.2013 tarihinde Adli Tıp Kurumuna gönderilmedi veya neden zamanında istenmedi ve şimdi isteniyor aklımızda soru işareti doğuruyor. Umarım dava zamanaşımına uğramadan olay aydınlanır ve failler bulunarak cezalandırılır" dedi.
Beşiri İlçe Mezarlığında defnedilen ve mezarı 19 yıl sonra açılan Asker Nihat Özcan'ın otopsi raporunda şu ifadelere yer verildi. "Feth-i kabir sonucu vs. makroskobik incelenmesinden elde edilerek yukarıda kaydedilen bilgi ve bulgulara göre; '' Sorulan hususlar hakkında varsa ölü muayene tutanağı, fotoğrafları, ifadeler ve olay yeri inceleme raporunu içerir tüm adli tahkikat dosyasının gönderilerek Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulunda görüş alınmasının uygun olduğu kanaatini bildirir rapordur''

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanlı Asker 19 Yıl Sonra İkinci Kez Gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement