Batmanlı Dama Oyuncusu 3. Oldu - Son Dakika
Yerel

Batmanlı Dama Oyuncusu 3. Oldu

Batmanlı Dama Oyuncusu 3. Oldu

Bursa'da düzenlenen 14.uluslararası Türk Daması Şampiyonası Turnuvası'nda Batmanlı dama oyuncusu Avni Karanfil, 3'üncülük kupası aldı.

27.08.2013 15:59

Bursa'da düzenlenen 14. uluslararası Türk Daması Şampiyonası Turnuvası'nda Batmanlı dama oyuncusu Avni Karanfil, 3'üncülük kupası aldı.

Türkiye ve Arap ülkelerinden toplam 120 dama sporcusunun katıldığı turnuvalar 5 gün sürdü. Batman'dan turnuvaya katılan damacı Avni Karanfil rakiplerini tek tek yenerek 3.'lük kupasını almayı hak kazandı. Yaklaşık bir yıl önce Batman'da kurulan Damaseverler Derneği kupalarına yenisini ekledi. Bursa'da düzenlenen 14. Uluslararası Türk daması şampiyonası turnuvasına Batman Damaseverler Derneği'nden 5 kişilik bir ekip katıldı. Turnuvaya katılan 5 kişiden Avni Karanfil 3.'lük kupasını kazandı. Avni Karanfil, Bursa Kemal Paşa ilçesinden düzenlenen 14. uluslararası Türk daması şampiyonası turnuvasına katıldıklarını amaçlarının birincilikle dönmek olduğunu söyledi. Karanfil, "Batman'a birincilik kupasına getirmekti. Ancak zorlu rakipler karşısında üçüncü olabildik. Bir daha ki yarışmalarda Türkiye ve Batman'a birincilik kupasını getirmek için çok çalışacağız" dedi.

Batman Damaseverler Derneği Başkanı İsmet Koç ise, yaklaşık bir yıldır Damaseverler Derneği'ni kuruduklarını Batman ve çevre illerde düzenlenen bir çok dama turnuvasına katıldıklarını ifade ederek, "Bir çok kupa aldık. En son Bursa'da düzenlenen 14. uluslararası Türk daması şampiyonası turnuvasında derneğimiz adına katılan Avni Karanfil'in aldığı 3.'lük kupası bizi sevindirdi. Umarız ki bir daha ki yarışmalarda birinciliği elde edeceğiz" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batmanlı Dama Oyuncusu 3. Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement