BBP Genel Başkanı Destici Eskişehir'de - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkanı Destici Eskişehir'de

BBP Genel Başkanı Destici Eskişehir\'de

Destici."Dünyanın her tarafında polis, şiddete başvuran, etrafı yakıp yıkan, taşla saldıran göstericilere karşı elbetteki bir takım uyulamalar yapar ve bir takım tedbirler alır".

06.06.2013 17:18

- Destici: "Dünyanın her tarafında polis, şiddete başvuran, etrafı yakıp yıkan, taşla saldıran göstericilere

karşı elbetteki bir takım uyulamalar yapar ve bir takım tedbirler alır"

Aile yakını Yüksel Özcan'ın Göktepe Camisi'ndeki cenaze namazına katılan Destici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gezi Parkı olaylarının önceleri masum bir talep olarak başladığını, toplumun taleplerini belirtmesinin de demokratik sistemde doğal olduğunu belirtti.

Göstericilerin ellerindeki "en büyük" dayanağın polisin şiddet kullandığı yönündeki iddiaları olduğunu ifade eden Destci, şunları söyledi:

"Dünyanın her tarafında polis, şiddete başvuran, etrafı yakıp yıkan, taşla saldıran göstericilere karşı elbetteki bir takım uygulamalar yapar ve bir takım tedbirler alır. Bunlar dünyanın her yerinde böyledir. Polis başka ne yapsın. Bıraksınlar da yakıp yıksınlar mı? Başbakanlığı ve Meclis'imi bassınlar. Ankara'da, Eskişehir'de, İstanbul'da ve İzmir'de böyle. Bir de polisin cephesinden bakmak lazım. Büyük bir psikolojik zor şartlar altında görev yapıyorlar. Onları da düşünmek lazım. Türkiye sağduyusu ile bu günleri aşacaktır. Fakat Türkiye şu gözükmüştür ki hala demokrasi dışı yollara heves edenler vardır. Hala darbe özlemcileri vardır. Hala Türkiye'yi bir kaos ortamına sürükleyerek siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar vardır."

Demokratik sistemde halkın taleplerini dile getirmesinin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Destci, şöyle konuştu:

"Herkes gösteri ve eylem hakkını kullanması lazım. Bu gibi talep ve hakların bizde yanındayız, destekliyoruz. Fakat bu girişimler terör ve şiddete bulaştığı zaman bu normal gösteri olmaktan ve masum istekten çıkıyor. Son 10 güne baktığımız zaman Türkiye'de olanlar artık marjinal sol grupların eline geçmiş durumdadır. Keşke olanların hepsi marjinal sol grupların insiyatifinde olsa. Bunun bir de dış ayağı ve bağlantısı var. Bu gruplar dış desteklidir. Ben bunların yüzde 100 dışarıyla bağlantılı olduğunu biliyorum. Bu yüzden ben bu gösterilerin artık masum olduğuna inanmıyorum. Özellikle şiddete başvuran bu drupların iyi niyetli olduğuna düşünmüyorum."

"Bu bir şehir eşkıyalığıdır"

Dün grubu temsilen bir heyetin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğünü anımsatan Destici, şunları kaydetti:

"Ordaki taleplere baktığımızda bunu ben bir sokak eşkıyalığı olarak değerlendiriyorum. Çünkü talep ediyorsunuz ve talepleriniz yerine gelmediğinde sokakta şiddet uyguluyorsunuz, bunun adı sokak eşkıyalığı olur. Herkesin talep ve istekleri vardır. Demokratik sistemde bunları hukuk çözer. Kimse dayatma yapmayacak. Kimse istekleri yerine gelmedi diye şiddete başvurmayacak. Teröre başvurmayacak. Ülkenin sokaklarını kaos ortamına sürüklemeyecek. Ülkeyi hem içeride huzursuzlaştırmayacak hem de dışarıda itibarının kaybolmasının öncülüğünü yapmayacak. Herşey demokrasiler ve hukuk sistemi içerisinde halledilir ve herkesin bu hukuka razı olması lazım."

- "Biz sandıkla gelenin sandıkla gitmesini defalarca söyledik"

"Türkiye'yi yönetenlerin bu günlere gelinmesinde payı varmıdır derseniz, elbetteki vardır" diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokratik talepler dikkate alınmamıştır. Ben yaptım oldu bitti anlayışı ile hareket edilmiştir. Yüzde 50 oy herşeyi hallediyor gibi görünmüştür. Bu böyle değildir. Biz sandıkla gelenin sandıkla gitmesini defalarca söyledik. 'Bunun aksini düşünenler veya aksi yönde hareket edenler bizi karşısında bulur' diye söyledik. Fakat öbür taraftan da sadece yüzde 50 oy almak herşeyi çözmüyor. Elbetteki toplumun diğer kesimine de kulak vermek lazım. Bunlarıda hukuk sisteminin içerisinde yerine getirmek lazım diye düşünüyürum."

"Halkımız sağduyuyu asla elden bırakmamalı"

Desteci, bazı grupların sokak hareketleriyle hükümet değişikliği özlemi içerisinde olduklarını söyledi.

"Bence hükümetin bunlara karşı uyanık olması lazım" diyen Destici,  "Halkımızın sağduyularını asla elden bırakmaması gerekiyor. 'Türkiye bir Suriye olsun, bir Irak olsun, Libya, Afganistan olsun' gibi özlem duyanlar var. Milletimizin çok uyanık olması lazım. Sağduyuyu bırakmadan provakasyonlara gelmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Destici konuşmasının ardından, bir süre önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru'nun çalışma arkadaşlarına başsağlığı için İl Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Naci Kuru'nun odasında Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram tarafından ağırlanan Destici, Kuru'nun Türk polis teşkilatı ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne büyük hizmetlerinin dokunduğunu belirterek, rahmet diledi.

Bayram da taziye nedeniyle Destici'ye teşükker etti. Bayram ayrıca, Gezi Parkı eylemcilerinin Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatmaları nedeniyle esnafların şikayetçi olduğunu belirtti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkanı Destici Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement