BDP Eş Başkanı Toma Aracını Korudu - Son Dakika
Yerel

BDP Eş Başkanı Toma Aracını Korudu

BDP Eş Başkanı Toma Aracını Korudu

BDP Batman İl Örgütünün düzenlediği bir yürüyüşte polis araçlarına taş atmak isteyen göstericileri, BDP İl Eş Başkanı Serdar Atalay önledi.

05.01.2014 14:18

BDP İl Eş Başkanı Serdar Atalay Polis araçlarına siper oldu.

BDP Batman İl Örgütü, Fransa'nın başkenti Paris'te uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için İpragaz Mahallesinde meşaleli yürüyüş düzenleyerek olayı protesto etti.

BDP Batman İl Örgütünün düzenlediği bir yürüyüşte polis araçlarına taş atmak isteyen göstericileri, BDP İl Eş Başkanı Serdar Atalay önledi.

Kitleye hitap eden BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın konuşması sırasında olay yerine TOMA araçları geldi. BDP'li Akat'ın konuşması yarıda kesildi. TOMA araçlarını gören kalabalık araca taşlı saldırıda bulunmak istedi. Ancak Milletveki Ayla Akat ile BDP İl Eş Başkanının devreye girmesiyle olayların çıkması önlendi. Bir taraftan Milletvekili Akat kitleye anons yaparak herhangi bir olayın çıkmaması konusunda uyarıda bulunurken, Emniyet yetkilileri de TOMA aracından anons yaparak, "Yaptığınız eylem yasa dışıdır dağılın" diyerek kitleyi uyardı. BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay ise kendini TOMA aracının önüne bırakarak kitleye müdahale etmesini engellemek istedi. Grubu dağıtan Atalay, Emniyet yetkilileri ile görüştükten sonra TOMA araçları olay yerinden ayrıldı. Burada konuşan Kozluk Belediye Eş Başkan Adayı Rahşan Çarboğa, "Türkiye ve Fransa'yı birinci derecede sorumlu tutuğumuz için bu katliamı biran önce bu devletler tarafından aydınlatması adına mesaj veriyoruz. Bu katliam 3 kadın arkadaşımızın şahsında tüm kadın mücadelesine vurulan bir darbedir. Bu katliama cevap vermeye devem edeceğiz" dedi. Batman Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Akel ise, "Biz Kürt halkı olarak anısına bir araya geldiğimiz katliama yılardır tanıklık ettik. Yılardır kadınlar olarak gençler olarak bu acılara tanıklık ettik ama biliyoruz ki biz Batmanın sokaklarında ölümü, kan'ı defalarca gördük, yaşadık. Her defasında katliama karşı mücadele ruhuyla gençlikle, kadınla sokaklarda 'hayır' dedik" diye konuştu. Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir de bir konuşma yaparak, cinayetleri kınadı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP Eş Başkanı Toma Aracını Korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement