Beldelerin Tasfiyesi Görüşüldü, Sıra Ünye'de - Son Dakika
Yerel

Beldelerin Tasfiyesi Görüşüldü, Sıra Ünye'de

Beldelerin Tasfiyesi Görüşüldü, Sıra Ünye\'de

Hanyanı ile başlayan Fatih, Yeşilkent, Erenyurt ve Pelitliyatak ile devam eden beldelerin tasfiye işlemleri sonlandı.

10.06.2013 16:28  Güncelleme: 16:34

Hanyanı ile başlayan Fatih, Yeşilkent, Erenyurt ve Pelitliyatak ile devam eden beldelerin tasfiye işlemleri, Yenikent ve Tekkiraz ile sonlandı. Böylelikle toplam sekiz beldenin tasfiye işlemleri komisyonca görüşülmüş oldu.

6360 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişilikleri sona eren belediyelerin devir tasfiye işlemlerinin yapılmasına devam ediliyor. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir başkanlığında toplanan Devir Tasfiye Paylaştırma İlçe Alt Komisyonu toplantısında Yenikent ve Tekkiraz belediyelerinin devir tasfiye işlemleri görüşüldü. Toplantı Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in yanı sıra İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Aktiken, Yazı İşleri Müdürü Bahtiyar Çetin, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, Yenikent Belediye Başkanı Hasan Hamarat ve Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye başkanlarınca devir tasfiyeyle ilgili gerekli bilgilendirme komisyon üyelerine yapıldı. Ayrıntılı çalışmanın sonunda komisyon yasa uyarınca ilgili belediyelerin tasfiye çalışmasını tamamladı. Tamamen devir ve tasfiye işlemleri de 30 Mart 2014 tarihinde beldelerin tüzel kişiliklerinin sona ermesinin ardından yapılacak.

Bundan sonraki süreçteyse 11 Haziran 2013 tarihinde Ünye Belediyesi'nin Büyük Şehir Yasası'ndan dolayı mezarlık, itfaiye, su ve kanalizasyon gibi hizmetleri büyük şehre devretmesi komisyonca görüşülecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beldelerin Tasfiyesi Görüşüldü, Sıra Ünye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement