Belediye Başkanından 23 Nisan Sürprizi - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanından 23 Nisan Sürprizi

Belediye Başkanından 23 Nisan Sürprizi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, 23 Nisanda çocuklara özel program düzenleyeceklerini söyledi.

15.04.2013 01:02

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, 23 Nisanda çocuklara özel program düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Ekim, 'Küçük Lapseki gezgini' adlı kitabın da ilk kez burada dağıtılacağını belirtti.

Belediye Düğün Salonunda yapılacak organizasyonda, palyaçolarında renk katacağını aktaran Başkan Ekim, gelen çocuklara da 'Küçük Lapseki Gezgini' adlı kitabın dağıtılacağını söyledi. Başkan Ekim, "Kitaplar elimize yeni ulaştı. Ben dahi almadım. Belediye olarak da böyle bir karar aldık. Herkes o gün görecek. Çocuklara farklı hediyelerimiz de olacak. Palyaçolar müzik eşliğinde o gün çocuklarımızı eğlendirecekler. Küçük Lapseki Gezginin içeriğine değinecek olursak, ilçemizde Gazi Süleyman Paşanın bir eseri var. Gazi Süleyman Paşa Lapseki'ye nasıl gelmiştir ve Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişini çocuklarımıza karikatürlerle ve fotoğraflarla anlatacak. Çocuklara yönelik olacağı için az yazı çok fotoğraf var ve eğlenceli bir içeriğe sahip. Çardak'ta Gazi Yakup Beyin eserlerini, Umurbey beldemizde Hüdavendigar Camisini bir de Lapseki'de Birinci Dünya Savaşında nam yapmış kahramanlar var. Mesela Gelibolu'da Akbaş baskını vardır. Edremit Kaymakamı Hamdi Bey buraya geliyor. Lapseki halkıyla görüşüyorlar ve bir plan yapıyorlar. Lapseki'de yaşayan halk arasındaki bazı kişiler Fransızların kontrolünde olan cephaneliğe girerek 8 bin tüfek, 5 bin kutu mermi ve 2 yüz tane de ağır makineli tüfeği alıyorlar. Sonra burada yirmi Fransız askerini bırakıyorlar. Fransızlar kendi askerlerini almaya gelene kadar malzemeler Anadolu'ya çoktan sevk ediliyor. Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla olay gerçekleşiyor. Lapseki'nin Kurtuluş Savaşındaki rolü büyük. Bizler bunları da açığa çıkarttık. Resimlerle çocuklarımız için hazırladığımız harika bir kitap oldu diye düşünüyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanından 23 Nisan Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement