Belediye Meclisi İkinci Bileşimi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Belediye Meclisi İkinci Bileşimi Tamamlandı

Belediye Meclisi İkinci Bileşimi Tamamlandı

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi'nin mayıs ayı meclis toplantısının ikinci bileşimi yapıldı.

11.05.2013 17:58

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi'nin mayıs ayı meclis toplantısının ikinci bileşimi yapıldı.

Toplantıda, geçtiğimiz pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Belediye hizmet binası, kapalı pazar yeri, cadde ve sokaklarda park yerleri ve ücretlerinin belirlenmesi konuları karara bağlandı. Bilboard ücretleri ve Bağ evleri, Saraycık ve Çaydere köylerinden alınacak su ücretlerinin belirlenmesi konuları da görüşülen diğer konular arasında yer aldı.

İlçedeki cadde ve sokaklardaki otopark yerlerinin belirlenerek kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Tamer Taşkın tarafından komisyon raporu okundu. Komisyon kararında "İlçemizdeki cadde ve sokaklarda otopark yerlerinin ücret tarifesi 4 tekerli araçlar için 08.00-20.00 saatleri arasında ilk 15 dakikası ücretsiz olmak kaydıyla 1 saate kadar 2 lira, 1 saatten sonraki her saat için 1 lira, 6 tekerli araçlar için ise mevcut tarifenin 2 katı ücret uygulanmasına, 6 tekerlek üzeri araçlar için 24 saat park etme yasağı olduğundan 20.00 ile 08.00 saatleri arasında belirlenen otopark yerlerinde ücretsiz olarak duraklama, indirme ve bindirme işlemleri için kullandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi. Komisyonun almış olduğu karar ilave maddeleri ile beraber AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin kabul diğer meclis üyelerinin red ve çekimser oyları karşısında oy çokluğu ile kabul edildi" diye belirtildi.

İlçenin muhtelif yerlerindeki 45 adet bilboardların ilan reklam vergilerinin belirlenmesi ve 5 yıllığına kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Tamer Taşkın tarafından komisyon raporu okundu. Taşkın, "Haftalık metrekaresi 2 TL/haftalık ilan reklam vergisi alınmasına, bu fiyat üzerinden 5 yıllığına kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" dedi. Yapılan görüşmeler sonrasında komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.

Belediye hizmet binası altındaki otoparkın ücret tarifesinin belirlenmesi konusu da görüşüldü. Komisyon kararın okuyan Tamer Taşkın, "Belediye araçları ve personeli ile belediye hizmet binasındaki işyeri sahiplerinin kullanmasına, araç park etmek isteyen özel araçlardan 08.00-17. saatleri arasında ilk 15 dakikası ücretsiz, 1 saate kadar 2 lira, 1 saatten sonraki her saat için 1 lira komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi" dedi. Yapılan görüşmeler sonrasında komisyonun kararı 3 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Kapalı pazar yeri önünün, pazar günleri halkın kullanımına açılması ve açık otopark olarak kullanılması ve araç giriş ücretleri konusu görüşüldü. Komisyon Başkanı Taşkın, "Belediyemiz kapalı pazar yeri önünün pazar günleri halkın kullanımına açılmasına ve açık otopark olarak kullanılmasına, araç giriş ücreti olarak da 3 TL alınmasına, uygulamanın 1 Haziran 2013 tarihinde uygulamaya konulmasına komisyonumuzca karar verilmiştir" dedi. Komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.

Bağ evleri, Saraycık ve Çaydere köylerinden alınacak su ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Komisyon kararında "Çaydere ve Saraycık köylerinin köy tüzel kişiliği adına su abonesi yapılmasına, atık su ücreti alınmamasına belediye 2013 yılı meskenlerden alınan su ücret tarifesinden ücret alınmasına ve 2013 yılı gelir tarifesine işlenmesine komisyonumuzca karar verilmiştir" denildi. Komisyonun kararı oy çokluğu ile kabul edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Meclisi İkinci Bileşimi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement