Belediyeden Eğitime Destek - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Eğitime Destek

Belediyeden Eğitime Destek

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun talimatıyla Belediye Başkanlığı hizmet binasında bulunan toplantı salonları bilgi, beceri ve meslek kazandırma amaçlı kurslara tahsis edildi.

15.01.2012 21:01

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun talimatıyla Belediye Başkanlığı hizmet binasında bulunan toplantı salonları bilgi, beceri ve meslek kazandırma amaçlı kurslara tahsis edildi.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi tarafından Belediye Başkanlığı binasında verilen Osmanlıca ve Arapça Kursu ile Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından sürdürülen Temel Fotoğraf Eğitimi Kursu devam ederken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yeni bir kursun açılmasının gündeme gelmesiyle toplantı salonlarında düzenleme yapan Belediye Başkanlığı, salonlarından birini daha açarak eğitim konusundaki hassasiyetini gösterdi.

Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik'in öneri ve çabası, Vali Erdoğan Bektaş'ın da destek vermesiyle hayat bulan Tur Animatörü-Transfermen Kursu'na kapılarını açan Belediye, böylece aynı anda üç kursa birden ev sahipliği yapmaya başladı.

Belediyede geçtiğimiz hafta açılan Tur Animatörü-Transfermen Kursu'na 34 kişinin başvuruda bulunduğu ve 504 saatlik eğitimi kapsayan kursun haftada 6 gün olmak üzere 5 ay süreceği öğrenildi. Kastamonu Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) eğitmenleri tarafından verilen kursun ileri aşamasında ise Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından 160 saatlik pratik İngilizce eğitimi verilecek.

Belediyede devam eden Osmanlıca ve Arapça Kursu, Malatya Üniversitesi'nden emekli öğretim görevlisi Adnan Bayraktar tarafından veriliyor. Arapça Kursu'nun 15 Mart, Osmanlıca Kursu'nun ise 15 Mayıs tarihlerinde tamamlanacağı, bu kursların tamamlanmasından sonra talep olması halinde aynı kursun yeniden açılabileceği belirtildi.

Yine Belediye Hizmet Binasında devam eden bir başka kurs olan Temel Fotoğraf Eğitimi Kursu'nun bu hafta tamamlanacağı belirtilirken aynı salonda Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği'nce yarıyıl tatilinde ilköğretim öğrencilerine yönelik bir Fotoğrafçılık Kursu açılmasının planlandığı bildirildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeden Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement