Binicilikte Adana Başarısı - Son Dakika
Yerel

Binicilikte Adana Başarısı

Binicilikte Adana Başarısı

Adana Atlıspor Kulübü'nün lisanslı binicilerinden Alemşah Güneyiz, İstanbul Atlıspor Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Kaya Baban Kış Ligi'nden birincilik kupasıyla döndü.

28.02.2012 10:30

Adana Atlıspor Kulübü'nün lisanslı binicilerinden Alemşah Güneyiz, İstanbul Atlıspor Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Kaya Baban Kış Ligi'nden birincilik kupasıyla döndü.

Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Dr. Bülent Büyükiz, annesi Demet ve babası Talip Güneyiz ile birlikte kulüpte konuk ettiği başarılı binici Alemşah Güneyiz'e kulübün teşekkür plaketini vererek, başarılarının devamını diledi.

Büyükiz, kulübün 87 lisanslı bincisinin bulunduğunu, bunların büyük bir bölümünün üniversite öğrenimi nedeniyle başka şehirlere bulunduklarını ancak, kulüplerini ve Adana'yı birçok yarışta başarıyla temsil eden 20'nin üzerinde binicileri olduğunu kaydetti.

Tarsus Amerikan Koleji 9. Sınıf öğrencisi olan Alemşah'ın yanı sıra ona destek veren ailesini de kutlayan Güneyiz, "Bu başarı bizi gururlandırdığı gibi gelecek için daha fazla umutlar verdi. Çünkü, geçtiğimiz yılın sonların doğru Cumhurbaşkanlığı Engel Atlama Binicilik Yarışmalarına ev sahipliği yapan kulübümüzde bu tür prestijli yarışmalar devam edecek. Kulübümüzdeki ve kent dışındaki başka yarışmalarda kulübümüzü böylesine başarılı binicilerin temsil etmesi bizim için çok önemli. Bugüne kadar kulübümüze 14 kupa getiren Alemşah'la bir kez daha gururlandık. Bu başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.

"Sydney 1" adlı atıyla,

D, C +, C, B ve A kategorilerinde katıldığı yarışmalarda, küçük turda 84 at arasında üçüncü, büyük turda 90 atı geride bırakarak kupanın sahibi olan Alemşah Güneyiz ise kulübünü ve Adana'yı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Alemşah Güneyiz, daha önce yarışlarını izleyip, imrendiği binicilerle şuan aynı koşularda yarıştığını ve bazen onları geçtiğini ifade ederek, "Son dönemlerde oldukça iyi bir hava yakaladım. At binmek benim için çok eğlenceli ve bana mutluluk veren bir şey. Başarıyı getiren en önemli unsurun aldığım zevk olduğunu düşünüyorum. En büyük hedefim, hocalarımın verdiği taktikleri kusursuz bir şekilde yarışlara yansıtmak. Başarıyı getirecek anahtarın bu olduğunu biliyorum. Katıldığım yarışmalarda kulübümü en iyi derecelerle temsil etmek amacındayım" dedi - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Binicilikte Adana Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement