Birecik'e 3 Bin Kişi İstihdamlı Entegre Tesisi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Birecik'e 3 Bin Kişi İstihdamlı Entegre Tesisi Kurulacak

Birecik\'e 3 Bin Kişi İstihdamlı Entegre Tesisi Kurulacak

Öncü tekstil firmalarından RETEKS, 2. fabrikası için Birecik'i seçti. Fabrikanın faaliyete girmesiyle 3 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

17.12.2013 12:21  Güncelleme: 12:35

10 yıl gibi kısa bir sürede 9 sektöre, 22 şirketi ile yatırım gerçekleştiren R&E Grup, ilk faaliyet alanı olan tekstil sektöründe yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. R&E Grup'un tekstil sektöründeki 4 girişiminden birisi olan RETEKS, 2. fabrikası için Birecik'i seçti. Birecik Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; iş adamı, R&E Grup Yönetim Kurulu Başkanı Evren Karaca, Birecik İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi'yi ziyaret etti.

Birecik İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, Özel İdare Müdürü Sami Doğan, Birecik Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kerim Güler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, R&E Grup Yönetim Kurulu Başkanı Evren Karaca, yatırım kararının ardından yaptığı açıklamada, "Şirketimiz Yönetim Kurulu 2014 yılında yeni bir tekstil fabrikasının yatırımına başlama kararı almıştır. İlk yıl 10 bin metrekare alanda toplam bin kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Sonraki 3 yıl içerisinde 100 bin metrekare alanda 3 bin kişiye kadar istihdam sağlayacağımız üretim tesisimizi kumaş, iplik ve konfeksiyon fabrikaları ile destekleyerek tam bir entegre tesis kurmayı planlıyoruz. Projenin ilk ayağı olan kesim, dikim, ütü paket, baskı, nakış ve yıkama bölümlerinin yer alacağı tesisimiz için yatırım öngörümüz 8 milyon TL. Fabrikanın açılması ile birlikte personel ödemeleri ve tedarikçilerle beraber bölgeye her ay 2 milyon TL girdi sağlayacağız. Bölgede yapacağımız işe alımlarla birlikte özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza hem yeni iş sahası açacağız, hem de tekstil sektörüne yetişmiş, eğitimli personel kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Niyazi, iş adamı, R&E Grup Yönetim Kurulu Başkanı Evren Karaca'na ilçeye yatırım amaçlarına istinaden elinden gelen desteği esirgemeyeceğini belirtti ve yatırımcı iş adamlarına teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Birecik'e 3 Bin Kişi İstihdamlı Entegre Tesisi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement