Bismil'de Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Bismil'de Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı

Bismil\'de Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı

Bismil ilçesinde Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı düzenlendi.

14.02.2013 12:35

Bismil ilçesinde Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyunlu, 2013 yılı sonu itibarıyla mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planı uygulama süresinin dolacağını, Kalkınma Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle yeni dönem bölge planlarının 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacağını söyledi.

Karakoyunlu, Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde ajans olarak, "Bölge Planı" hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, bu kapsamda Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ocak ayında bir dizi çalıştay gerçekleştirdiklerini, yerel potansiyeli tespit etmek, sorunları yerinde belirlemek adına ilçelerde de çalıştaylar düzenlediklerini belirtti.

Amaçlarının sorunlara uygun çözüm önerilerinin katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Karakoyunlu, "Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Kalkınma Bakanlığı'na sunacağımız Bölge Planı'na yansıtacağız" dedi.

Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır ise, ilçenin sorunlarının yerinde tespit edilmesi, planlı ve etkili çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi adına düzenlenen çalıştayı çok önemsediklerini ifade ederek, çalıştay ile ilçenin tarım, sanayi, sosyal politikalar ile turizmdeki potansiyelini harekete geçirme şansı bulacaklarını söyledi.

Muhabir: Musa Çelebi/ Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bismil'de Karacadağ Kalkınma Ajansı Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement