Bozok Üniversitesi Bahçe Tarımı Programı Başladı - Son Dakika
Yerel

Bozok Üniversitesi Bahçe Tarımı Programı Başladı

Bozok Üniversitesi Bahçe Tarımı Programı Başladı

Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu'na bağlı Bahçe Tarımı Programı Kadışehri ilçesinde düzenlenen törenle eğitim hizmetlerine başladı.

31.10.2012 12:28  Güncelleme: 12:30

Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu'na bağlı Bahçe Tarımı Programı Kadışehri ilçesinde düzenlenen törenle eğitim hizmetlerine başladı.

Kadışehri ilçesinde düzenlenen törene Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün, Belediye Başkanı Davut Karadavut, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Uçar, üniversite olarak ilçelere yüksek öğretim kurumları açma konusunda hassas davrandıklarını belirterek, "İlçelere yapılması planlanan meslek yüksekokullarında önceliğimiz bütün sosyal donatıları tamamlanmış, öğretim elemanları ve öğrencilerimizin huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerine olanak sağlayacak mekanların oluşturulmasıdır. Bu amaçla taahhüt edilen her şeyin tamamlandığı yerlerde açıyoruz. Ancak Kadışehri ilçemizin kendine özgü özellikleri var. İlçemizde Türkiye'ye örnek olacak Türkiye'nin en büyük meyvecilik projesi yürütülüyor. Hem bu açıdan hem de ilçeye İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılacak olan binanın hizmete girmesini göz önüne alarak ilçemize bu yönde destek verdik" dedi.

Akdağmadeni Meslek Yüksekokuluna bağlı Bahçe Tarımı Programını Kadışehri ilçemizde açarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci aldıklarını ifade eden Rektör Uçar, "Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon" Projesi kapsamında eğitim görecek öğrencilerimizin tamamına yakınının burslu ve eğitimlerinin sonunda ise iş garantisi verilmektedir. Projenin kalifiye eleman ihtiyacı üniversitemiz Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programında hem eğitim gören ve hem de mezun olan öğrencilerimizle karşılanacaktır. Kadışehri'nde ilk örneğini gördüğümüz bu projenin bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü Türkiye'de tarımsal üretimin ve toplumsal dönüşümün tetikleyicisi olabilecek bir potansiyele sahip. Biz bu projeye destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu projeye destek için Bozok Üniversitesi olarak Akdağmadeni Meslek Yüksekokulumuzda bahçe tarımı programını açtık. Bu yıl ilk öğrencimizi de aldık. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Lütfullah Ün ise yaptığı konuşmada "Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin" üç yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, "Bu sene itibariyle proje sahasında yapılması gereken yatırımın yüzde 95 i tamamlanmış durumdadır. İlçemiz Kabalı Kasabası ile bir bütün teşkil eden projenin ilk başladığı günden bu güne kadar geçen sürede köylümüzün refah seviyesinde önemli bir artış gerçekleşti. Bununla birlikte ilçemizde işsizliğin de düştüğünü görmekteyiz. Tersine göçün başladığını görmekteyiz. Ayrıca bugün ilçemiz içinde çok kutlu güzel bir gün. Bozok Üniversitemiz ilçemizde Bahçe Tarımı Bölümü açtı. Bu projemizin akademik ayağını oluşturan bir başlangıç oldu. İnşallah ilerleyen yıllarda gerek projelerimiz ve gerekse Üniversitemizin katkıları devam edeceğine inancımız tamdır"dedi.

Açılış sonrası Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar,

Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün ve Belediye Başkanı Davut Karadavut arasında Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu'na Bağlı Kadışehri Bahçe Tarımı Programının sürdürülebilirliği ve işbirliği protokolü imzalandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozok Üniversitesi Bahçe Tarımı Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement