Bu Kez Etüt İçin Üniversiteden Heyet Geldi - Son Dakika
Yerel

Bu Kez Etüt İçin Üniversiteden Heyet Geldi

Bu Kez Etüt İçin Üniversiteden Heyet Geldi

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde yapılacak olan 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu için zemin etüdü yapıldı. Zemin etüdü için üniversiteden heyet geldi.

21.08.2015 16:04

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi eski Kaymakamı şimdiki Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz döneminde Ankara'da yapılan temaslarda, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yapılan görüşmelerde, kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısından fazla olduğunu öğrenmesi üzerine ilçeye 200 kişilik modern kız öğrenci yurdu yaptıracağı müjdesini vermişti.

Zemin etüdü yapıldı

Bunun üzerine Kaymakamlık nezdinde başlatılan çalışmalar sonucunda son olarak spor salonunun yanında bulunan eski YİBO lojmanlarının yerine kız öğrenci yapılması kararlaştırıldı. Kaymakam Remzi Demir'in talimatıyla çalışmaları hızlandıran yetkililer, zemin etüdü ile ilgili çalışmaları ve gerekli prosedürleri de sağladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.

Kızların barınma ihtiyacı karşılanacak

İlk etapta yapılan zemin etüdü raporunun Bakanlıkça kabul edilmemesinin ardından bu kez Dicle Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nden gelen bir heyet zemin etüdü yaparak raporu hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na tekrar gönderilen etüt raporunun kabul görmesi ile kız öğrenci yurdu için ihaleye çıkılarak yapımına başlanacak. Kız öğrenci yurdunun yapılmasının ardından özellikle çevre ilçelerden ve ilçeye bağlı köylerden gelen kız çocukları için büyük sıkıntı oluşturan barınma ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bu Kez Etüt İçin Üniversiteden Heyet Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement