Burgaz ve Edirne Tso Girişimcileri Ortak Toplantıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Burgaz ve Edirne Tso Girişimcileri Ortak Toplantıda Bir Araya Geldi

Burgaz ve Edirne Tso Girişimcileri Ortak Toplantıda Bir Araya Geldi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın yıllardır süregelen ortak çalışmalarına her iki odanın girişimcileri de dahil oldu.

23.02.2015 18:05

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nın yıllardır süregelen ortak çalışmalarına her iki odanın girişimcileri de dahil oldu.

Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu'nu rol model alarak oluşturduğu Burgaz Kadın Girişimciler Kulübü, Bulgaristan'ın Pomorie kasabasında toplantı organize etti. Toplantıda, Pomorie Belediye Başkan Yardımcısı Iliov Djentov, Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov ve Kadın Girişimciler Kulübü Başkanı ve üyeleri hazır bulunurken Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Kadın Gişirimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner ve her iki kurul üyeleri de katıldı.

Pomorie Belediye Başkan Yardımıcısı Iliov Djentov, Pomorie'nin turizm ve SPA merkezi olduğunu ve bu kapsamda AB desteklerinden faydalandıklarını dile getirerek, Pomorie kasabasının turizm ve altyapı yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tzanko Ivanov ise iki sene önce yaptıkları bir çalışmada kadınların iş hayatında daha fazla sosyal sorumluluk üstlendiklerini gördüklerini belirterek, önümüzdeki günlerde açılacak Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında ETSO ile ortak projelerde yer almak istediklerini dile getirdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası ile göreve başladığı günden bugüne yakın ilişkiler içinde olduğunu ve bu tür toplantılarla her iki odanın girişimcilerinin yapacağı işbirliklerinin ortak zeminini oluşturmak istediklerini dile getirdi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, " Türkiye'de girişimcilere devlet destekleri söz konusu ve ben bu destekleri Burgaz Oda Başkanımıza da aktaracağım. Bulgaristan'daki girişimcilerin de bu tür desteklerden faydalanması için Burgaz Oda Başkanımızın üst makamlarla görüşmelerinde de kendisine her tür desteği vermeye hazırım. Ben ülkemde özellikle kadın girişimcilerin her türlü destekten AB ülkelerinden daha kolay şartlarda faydalanıyor olmasından ötürü gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren de konuşmasında bugün için küçük ama yarın için büyük bir adım atıldığını ifade ederek, girişimcilerin ortak çalışmalarının ekonomik boyutunun yanı sıra iki ülkeyi kültürel ve sosyal açıdan da birbirine yakınlaştıracağını dile getirdi.

Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kulübü'nün rol model olarak seçtiği ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ise iki oda arasındaki kardeşliğin ticarete dönüştürülmesi gerektiğini, AB programlarında özellikle iki şehrin de ortak noktası olan turizm alanında beraber çalışmak istediğini ifade ederek, ETSO Yönetim Kurulu'nun girişimcilere çok destek olduğunu ve bu destek sayesinde kendilerini daha güçlü hissettiklerini dile getirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burgaz ve Edirne Tso Girişimcileri Ortak Toplantıda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement