Burhaniye'de Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

Burhaniye\'de Kur\'an Kurslarına Yoğun İlgi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kadınlar için açılan 24 Kur’an kursunun ardından, erkekler için de kurslar açılmaya başlandı.

23.01.2014 15:55

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kadınlar için açılan 24 Kur'an kursunun ardından, erkekler için de kurslar açılmaya başlandı. Hacı Nuri Kuran Kursunda başlatılan Kuran eğitimine 15 kişi katılıyor.

İlçede geçtiğimiz yıl göreve başlayan Müftü Oğuz Metin, ilçe merkezi ve köylerdeki Kız Kur'an kurslarının sayısının 24'e çıkarırken, bu yıl da erkekler için 5 kurs açtı. İlçenin 5 mahallesinde erkekler için açılan kurslara ilginin iyi olduğunu anlatan Müftü Oğuz Metin, her yaştan vatandaşları kurslara katılmaya çağırdı. Hacı Nuri Kuran Kursu'nda Koca cami imamı Ramazan Aşık'ın öğretmenliğini yaptığı kursu ziyaret eden Müftü Oğuz Metin, "İlçe merkezi ve köylerimizdeki bayanlara yönelik kurs sayısı 24'e çıktı. İlçe merkezinde ise bu kursumuzun yanı sıra, Yeni Mahalle Cami, Bahçelievler Mahallesi, Hacı Ahmet Cami ve Cumhuriyet Mahallesi Camilerinde kurslarımız var. Buradaki kursun öğretmenliğini Ramazan Aşık, diğerlerinde ise İsmail Çoban, Abdullah Sait Yıldız, Hüseyin Yetimoğlu ve Hasbi Söyler görev yapıyor. Kurs binalarının tefrişi hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılıyor. Bunun için hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurslarımıza her yaştan vatandaşlarımız katılabilir. Özellikle uzun kış gecelerini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız kurslara katılabilir. Kurslara, hiç Kuran okumayı bilmeyenler katılabileceği gibi, Kuranı güzel okumak isteyenler de katılabilir. Kurslarımıza destek olanlardan ve katılanlardan Allah razı olsun" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement