Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den Süper Kupa Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den Süper Kupa Değerlendirmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler\'den Süper Kupa Değerlendirmesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Erzurum'umuz, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın ardından Süper Kupa gibi dev bir organizasyondan daha yüz akıyla çıkmıştır" dedi.

13.08.2012 16:01

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Erzurum'umuz, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın ardından Süper Kupa gibi dev bir organizasyondan daha yüz akıyla çıkmıştır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynan ve Erzurum'un ev sahipliği yaptığı Süper Kupa finaliyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Başkan Küçükler, Erzurum'daki karşılaşmanın her yönüyle Türk futbolu adına örnek gösterilecek bir derbi olduğunu belirterek, "Süper Kupa finaline hazırlık sürecinden, maçın oynandığı anlar ve sonrasına varıncaya kadar organizasyonun her aşaması Erzurum'a yakışır ve yaraşır güzellikte bir tablo oluşturdu. Dadaşın misafirperverliği, ilgisi, sıcaklığı ve olgunluğu, Erzurum'un farkını bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin yaşanması doğal ufak-tefek bazı aksaklıklar oldu. Fakat onlar bile Erzurum'da şekillenen dostluk, kardeşlik ve sevgi fotoğrafını değiştiremedi" diye konuştu.

"ERZURUM'DAKİ SÜPER KUPA FİNALİ GÜZELLİKLERİN ADRESİ OLDU"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye'nin gözünü Erzurum'a çevirmesine neden olan büyük derbinin adeta tüm güzelliklerin adresi olduğunu vurgulayarak, "Süper Kupa Erzurum'a çok yakıştı. Sahaya dostça çıkmak ve sergiledikleri güzel oyunun ardından sahadan dostça ayrılmak hem Galatasaray'a, hem de Fenerbahçe'ye çok yakıştı. Saygıyı, sevgiyi, kardeşliği elden bırakmamak taraftarlara çok yakıştı. Binlerce misafir taraftar Erzurum'a geldi; Erzurum renklendi, Erzurum şenlendi. Caddelerde, sokaklarda bu coşkuyu hep birlikte yaşadık, hoşça vakit geçirdik. Bu canlılık, bu hareketlilik, bu coşku ve heyecan da Erzurum'a çok yakıştı" ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKLER: SÖZ KONUSU ERZURUM İSE ENDİŞEYE GEREK YOKTUR

Başkan Küçükler, Süper Kupa finaline hazırlık sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak dev bir dostluk çadırı kurmayı planladıklarını anımsatarak, "Bilindiği gibi biz bu çadırda her iki takım taraftarlarını ortak bir iftar yemeğinde buluşturmayı amaçlamıştık. Ancak ileri sürülen bazı güvenlik gerekçeleri yüzünden bu projemizi iptal etmek durumunda kalmıştık. Buna rağmen dün bir kez daha görüldü ki; içerisinde Erzurum'un bulunduğu hiçbir organizasyonda kaygıya ve endişeye yer yoktur" diye konuştu.

"ERZURUM FUTBOL ALANINDA DA RÜŞTÜNÜ KANITLAMIŞTIR"

Spor camiasının Süper Kupa finali sayesinde Erzurum'dan artık çok daha sık ve yanı sıra da övgüyle bahsedeceklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Erzurum, 2011 Kış Oyunları'ndan sonra futbol alanında da rüştünü kanıtlamıştır. Erzurum için bundan sonraki süreç futbol ve kamp merkezi olma sürecidir. Bu yöndeki ilk adımı Kayakyolu Spor Kompleksiyle inşallah atmış bulunuyoruz. İnanıyoruz ki, bu şehirde ilerleyen yıllarda çok daha büyük futbol organizasyonları gerçekleştirilecek ve Erzurum sporda bir marka olacaktır" şeklinde konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başkan Küçükler, Süper Kupa finalinin Erzurum'da oynanmasında en büyük pay sahibinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizerek, şöyle dedi: "Sayın Başbakanımızın Süper Kupa konusundaki yaklaşımları ve samimiyetleri gerçekten övgüye değer oldu. Kaldı ki, Sayın Başbakanımız bizim bu husustaki girişimlerimize de her zaman tam destek verdiler, hiç yalnız bırakmadılar. Kendilerine Erzurum halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan ve yöneticilerine, FB ve GS yöneticilerine, futbolcularına ve tüm taraftarlara da ayrıca teşekkür ediyoruz" - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den Süper Kupa Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement