Çan'da Süt Şenliği - Son Dakika
Yerel

Çan'da Süt Şenliği

Çan\'da Süt Şenliği

Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Çan ilçesinde 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nda "Süt Şenliği" düzenlendi.

26.05.2012 11:16

Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Çan ilçesinde 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nda "Süt Şenliği" düzenlendi.

Şenlikte 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Özgül bir konuşma yaptı. Özgül, "Sağlıklı olmak için sağlıklı beslenmek gerekir. En mükemmel gıda olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişiminin ve vücut sağlığının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihin gelişimde önemli rol oynamaktadır" dedi.

Türkiye'de yıllık süt tüketiminin 26 litre olduğunu kaydeden Müdür Özgül, "Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için süt tüketimini artırıp tüm çocuklarımıza süt içme alışkanlığını kazandırmamız gerekmektedir" diye konuştu.

Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Emek de 1996 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı kararla 21-27 Mayıs

tarihlerinin Dünya Süt Haftası olarak kutlandığını ifade ederek, "Ülkemizde daha sağlıklı fertler yetişmesini sağlamak için 1996 yılından itibaren okullarımızda da Süt Haftası kutlanmaya başladı. Bizim de süt tüketimi açısından gelişmiş ülkelere yetişmemiz gerekir. Süt üretiminde ilerleme kaydediyoruz, ama tüketimde aynı şeyi yapamıyoruz. Sağlıklı süt üretimi ve tüketimini arttırmak için böylesi faaliyetleri arttırmalıyız" diye konuştu.

Kaymakam Hasan Gözen de, insanoğlunun dünyaya gözünü açtığı andan itibaren ağzına koyduğu ilk nesnenin anne sütü olduğunu söyleyerek, "Dolayısıyla süt hayatımızda çok önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet artık yavrularımıza süt dağıtarak onların bilinçli birer tüketici olmalarının temellerini oluşturmaktadır. Bu çalışma, yavrularımızın gelişimine parasız katkı sağlamaktadır. Dünyanın birçok yerinde açlık çekilen ülkeler olduğu bir durumda devletimizin yavrularımıza sütle destek olması birçok faydayı da beraberinde getirmiştir" dedi.

Aile Hekimi Dr. Ramazan Doğru'nun da sütün ve süt ürünlerinin özellikle çocuk sağlığı açısından yararlarına değinen bir konuşma yaptığı şenlikte daha sonra Kaymakam Gözen ve Birlik Başkanı Emek öğrencilere süt dağıttı.

Süt şenliğine Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanakkale İl Genel Meclisi İkinci Başkan Vekili ve MHP Çan İl Genel Meclisi Üyesi Halil Turhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Süt Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement