Çankaya Resim Çalıştayı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çankaya Resim Çalıştayı Açıldı

Çankaya Resim Çalıştayı Açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sakarya yaya bölgesinde 6 gün sürecek Çankaya Resim Çalıştayı'nın açılışını basın toplantısı ile yaptı.

27.08.2012 17:39

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sakarya yaya bölgesinde 6 gün sürecek Çankaya Resim Çalıştayı'nın açılışını basın toplantısı ile yaptı.

Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen açılışa, çalıştaya katılan Ankaralı ressamların yanı sıra Çankaya Belediyesi başkan yardımcıları ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. 27 Ağustos-1 Eylül arasında Birleşik Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ve Boyut Galeri işbirliğinde "Sanat Hayattır" sloganıyla gerçekleşecek çalıştayda, sanatçıların, Sakarya yaya bölgesinde

halkın gözleri önünde resim yapacak olmalarının heyecan verici olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Ankara'nın kalbi Kızılay, belediyemizin 'Çankaya Yazı' adı altında sürdürdüğü etkinliklere, olağanüstü bir etkinlikle daha ev sahipliği yapacak. Halkın izlemesine açık ve sorularını yöneltebilecekleri bir ortamda gerçekleşecek bu çalışma, sanatın özgürlüğü noktasında da bir bilinç oluşturacak" dedi.

"SANATÇILAR, AYNA VE REHBERDİR"

Çankaya Belediyesi'nin, Ahşap Heykel ve Atık Heykel Sempozyumları, Mizah Festivali gibi etkinliklerle, kültür ve sanatın odağı olma yolunda önemli çalışmalara öncülük ettiğini vurgulayan Tanık, "Sanatçısı olan toplumların ve özgür sanatın önünde hiçbir engel duramaz. Sanatçılar, toplumlar için eleştirilerini gönül rahatlığıyla yapabilecekleri bir ayna ve rehber durumundadırlar. Sanatçılarımıza yüreklerinden fışkıran heyecanı, Ankaralılarla ve bizlerle paylaşma duyarlılığını gösterdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Sanatçıların çalıştay sonucunda ortaya çıkaracakları eserlerin, Çağdaş Sanatlar Müzesi açısından ışık tutacak, cesaretlendirecek bir çalışma gerçekleştireceklerini dile getiren Tanık, sanatçıların Ankara'yı yücelten

ve onurlandıran cesaretlerinden ötürü saygı duyulması gereken kişiler olduklarını sözlerine ekledi.

İLK FIRÇA DARBESİ TANIK'TAN

Modern Sanatlar Müzesinin oluşturulmasında bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirten Birleşik Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) Başkanı Mehmet Ali Doğan, Çankaya Belediyesi'nin uzun yıllar kendilerine çalışmalarında destek verdiğini belirterek teşekkür etti.

Çalıştayın ilk fırça darbesini vurmak üzere kendisine sunulan fırçayla çalışmaya başlayan Tanık, yaptığı resimle sanatçılardan olumlu eleştiri aldı. Renkleri tuvale taşımaktaki becerisine ve resim yaparken usta bir ressam gibi ellerinin titrememiş olmasına yönelik övgüde bulunulan Tanık, "Bu kadar sanatçının önünde resim yapabildiğim için beni kutlayın" dedi.

ANKARA SANATIN MERKEZİ OLABİLİR

Açılışın ardından Sakarya Caddesi yaya bölgesinde 6 gün sürecek çalıştayda performans gösterecek 30 sanatçıyı makamında ağırlayan Tanık, sanatçılara Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu hakkında da bilgi verdi. Konser salonunu, İstanbul'daki kültür etkinlikleri yapılanmasına yakın bir biçimde Ankara'ya kazandırmak istediklerini belirten Tanık, "Ankara sanatçı bakımından bereketli, üniversite sayımız da 17 oldu. Sanatın merkezinin Ankara olmaması için hiçbir neden yok" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya Resim Çalıştayı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement