Çankırı Belediyesi ve Dil Edebiyat Derneği'nden Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika
Yerel

Çankırı Belediyesi ve Dil Edebiyat Derneği'nden Köy Okuluna Kütüphane

Çankırı Belediyesi ve Dil Edebiyat Derneği\'nden Köy Okuluna Kütüphane

Çankırı Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi (TDED) işbirliğiyle, merkeze bağlı Tüney köyü Şehit Mehmet Demir İlköğretim Okulu'na kütüphane yaptırıldı.

20.02.2013 17:43

Çankırı Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi (TDED) işbirliğiyle, merkeze bağlı Tüney köyü Şehit Mehmet Demir İlköğretim Okulu'na kütüphane yaptırıldı.

Açılış törenine Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, DED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ve yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

DED Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç, kütüphanesi olmayan tüm köy okullarına yardım etmeyi planladıklarını söyledi.

Kitap okumanın önemine vurgu yapan Dinç, "Kitap okumak sizlerin dünyasını aydınlatacak, geleceğinizi şekillendirecektir. Bu yüzden tüm köy okullarına kütüphane kurmayı hedefliyoruz.

Bizler sizlerin yanınızdayız. Sizler için çok özel kitaplar seçtik. Sizden isteğimiz; bu kütüphaneden mümkün olduğunca yararlanmanız." ifadelerine yer verdi.

Belediye olarak eğitimde noktasında üstlerine düşen sorumlulukları her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, yerel yönetimler olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini ve köy okullarındaki öğrencilerin kendisi için önemli olduğunu kaydetti.

Okuma alışkanlığı olmayan bireylerin topluma faydalı olamayacağını ifade eden Başkan Dinç, kütüphane açılışına beş yüz kitap bağışlayarak destek verdiklerini belirterek, "Öğrenciler olarak sizler, kendinize hedef koymalı ve o hedef için azmederek çalışmalısınız." dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi ile Çankırı Belediyesi'nin yıl sonuna kadar kütüphane açtıkları her okuldan en çok kitap okuyan öğrenciyi, beraberinde öğretmeni ve okul müdürü ile ödüllendireceklerini belirtildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı Belediyesi ve Dil Edebiyat Derneği'nden Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement