Cengiz Yakıncı: "Gençlik Merkezlerine İhtiyaç Var" - Son Dakika
Yerel

Cengiz Yakıncı: "Gençlik Merkezlerine İhtiyaç Var"

Cengiz Yakıncı: "Gençlik Merkezlerine İhtiyaç Var"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Gençlik Merkezleri’nin sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Gençlerin rahatlıkla ulaşabilecekleri böyle merkezlere şiddetle ihtiyaç var” dedi.

22.12.2013 12:03

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Gençlik Merkezleri'nin sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Gençlerin rahatlıkla ulaşabilecekleri böyle merkezlere şiddetle ihtiyaç var" dedi.

Yakıncı, Gençlik Merkezleri'nin aile hekimliği uygulamasının hayata geçirilmesinden sonra gelişimini durdurduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Gençlik Merkezleri, Sağlık Bakanlığı ile UNICEF arasında yapılan bir anlaşma sonrası gençlere sağlık hizmeti vermek, psikolojik ve sosyal danışmanlık yapmak amacıyla kurulan merkezlerdir. Bu merkezler 2008 yılına kadar Türkiye'de 40 adet açıldı. Sağlık Bakanlığı'nın da dönüşüm politikası içinde aile hekimliği uygulamasına geçtikten sonra Gençlik Merkezleri'nin gelişimi durdu. Burada başvuran gençlerin sayısı da son yıllarda ciddi anlamda azaldı. Çünkü bu konuya yeteri kadar önem verilmedi."

Gençlik Merkezleri'ne şiddetle ihtiyaç olduğunu belirten Yakıncı, şunları söyledi: "Aslında bu Gençlik Merkezleri çok önemli. Neden çok önemli? Çünkü toplumumuzda 10 ile 24 yaşındaki herkese genç diyoruz. Bu Türkiye toplumunun yüzde 20'sini oluşturuyor. Bu kişilere sadece sağlık hizmeti değil, psikolojik ve sosyal danışmanlık ta yapmak gerekiyor. Gençlerin rahatlıkla ulaşabilecekleri böyle merkezlere şiddetle ihtiyaç var."

Yakıncı, Gençlik Merkezleri'nin tekrar canlandırılması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Bakanlığı'nın yeni yapılanması içerisinde biraz geri plana itilmiş durumda. Bunun tekrar canlandırılması gerekli. Bu canlandırma için çeşitli alternatifler düşünülebilir. Yerel yönetimlere böyle bir görev verilebilir. Belediyeler, 250 bin nüfusa en az bir Gençlik Merkezi yapabilir. Diğer bir alternatif de, eğer yerel yönetimler buna el atmayacaksa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu işi yürütebilir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cengiz Yakıncı: 'Gençlik Merkezlerine İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement