Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ertem: "Makamlar Gelip Geçicidir" - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ertem: "Makamlar Gelip Geçicidir"

Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ertem: "Makamlar Gelip Geçicidir"

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde seçimleri ikinci sırada tamamlayan Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı AK Partili Ali Ertem, yaptığı basın açıklamasında makamların gelip geçici olduğunu belirterek, "Her şey biter, arkadaşlıklar, dostluklar kalıcı olur.

02.04.2014 12:30

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde seçimleri ikinci sırada tamamlayan Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı AK Partili Ali Ertem, yaptığı basın açıklamasında makamların gelip geçici olduğunu belirterek, "Her şey biter, arkadaşlıklar, dostluklar kalıcı olur. Ben yeni dönemde Belediye Başkanlığı'na seçilen Vahap Akay'a başarılar diliyor, 10 yıl Çerkezköy halkına hizmet etmenin gururuyla görevimden ayrılıyorum" dedi.

30 Mart seçimlerinde koltuğu CHP'li Vahap Akay'a devreden Ali Ertem, makamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında adeta veda konuşması yaptı. Sonuçlardan dolayı müsterih olduğunu ifade eden Ali Ertem, yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP'li Vahap Akay'ın, aynı görev aşkıyla görevini ifa etmesini temenni etti. Çerkezköy'de 10 yıl boyunca görev yapmanın ve 10 yıl boyunca Çerkezköy halkına hizmet etmenin onuru ve gururuyla görevden ayrıldığını söyleyen Ertem, "Bundan sonrasında hem siyasi hem de özel yaşantımıza 10 yıl önce bıraktığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR"

Ali Ertem, "10 yıllık görev sürem boyunca kalbini kırdığım insanlar varsa ki vardır, hepsinden helallik istiyorum. Bu süreç içinde bizi üzen insanlar da olmuştur. Ben şahsım adına hepsine hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kaydetti. Makamların gelip geçici olduğunu söyleyen Ali Ertem, "Böylesi mukaddes bir görevin sonu olacağını zaten biliyordum. Tevekkül sahibi bir insan olduğum için durumu kabullenmek benim adıma çok daha kolay oldu" ifadelerini kullandı.

30 Mart Yerel Seçimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ali Ertem, "Beklentimiz olan desteğe ulaştığımıza inanıyorum. Alınan oy itibari ile tahmin ettiğimiz rakamlara ulaştık. Ama seçimlerdeki diğer siyasi partiler dikkate alındığında, AK Parti adayı olarak bütün rakiplerle karşı tek başıma mücadele etmek zorunda kaldım. Tek başına bir mücadeleyle alınan bu sonucu başarılı görüyorum. Başarının sadece seçim kazanmak olmadığını bilenlerdenim. Oy oranı itibari ile önceki seçimlere göre ciddi anlamda başarı gösterdik. Sonucun bu şekilde olmasına şahsımın ve partimin vesile olmadığını, sebep olanların bu sonucu iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Siyasetin bir yarış olduğunun altını çizen Ali Ertem, "Bu hayatımızın diğer alanlarına etki etmemelidir. Bundan sonrasında hep birlikte Çerkezköy'de yaşayacağımıza göre bütün olanlar, önümüzdeki hayat çizgisi içinde gereksiz engel veya rezerv olarak dikkate alınmamalıdır. Her şey biter. Arkadaşlıklar dostluklar kalıcı olur. Mücadele içindeki bütün arkadaşlarımın yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyorum. Benimle birlikte mücadele eden tüm dostlarıma, partililerime ve seçim günü desteklerini veren tüm halkıma şükran borçluyum. Hepsine teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Çerkezköy Belediyesi'nde 10 yıl boyunca birlikte hizmet etme şerefini paylaştığı tüm belediye personeline yürekten teşekkür eden Ertem, "Sonuç olarak ben buradan mutlu ayrılıyorum. Çünkü söz verdiğim her şeyi yapmış olmanın rahatlığı ve her kesime hizmet etmenin onuru ve gururuyla ayrılıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkesin yolu açık olsun. Birlikte çalıştığımız tüm kurum amirlerine ve 10 yıl boyunca her şeyi paylaştığımız yerel basına da teşekkür ediyorum" dedi.

Basın mensuplarının '10 yıllık görev süreniz boyunca söz verip de yapamadığınız bir proje oldu mu?' sorusunu yanıtlayan Ertem, "Daha önceki seçim vaadimde stat yapacağımı söylemiştim. Fakat olmadı. İnşallah yeni kardeşimiz döneminde bu proje gerçekleşir" dedi. Çerkezköy'den büyükşehir belediyesine giden oyun kendisine verilen oydan daha yüksek olduğunun anımsatılması üzerine konuşan Ertem, "Bunu şahsıma tepki olarak değerlendirmiyorum. Bize ait olan oyların başka bir yere kanalize olmasına bağlıyorum. Bu sonucu kabullenmek istemeyenlerin bu tabloyu çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum" açıklamasında bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ertem: 'Makamlar Gelip Geçicidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement