CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu Açıklaması

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa ile ilgili hedeflerini, projelerini ve Aliağa’nın geleceğine ilişkin vizyonunu basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda paylaştı.

01.03.2014 12:34

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa ile ilgili hedeflerini, projelerini ve Aliağa'nın geleceğine ilişkin vizyonunu basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda paylaştı.

İzmir'de CHP'nin en genç başkan adayı olan 33 yaşındaki Eroğlu, Aliağa'da Türkiye'ye örnek olacak yeni bir yerel yönetim anlayışıyla tanıştıracaklarını açıkladı. Basın Toplantısında konuşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, aday olamayınca DSP'den başkan Adayı olan Hakkı Ülkü'yü de partiye davet etti.

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, ALİAĞA KAZANACAK"

Barış Eroğlu, Aliağa'yı bugünden yarınlara hazırlayacak tüm proje ve stratejik planları hazırladıklarını ifade ederek, "Aliağa'yı çevre ile barışık, yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek, sosyal- kültürel tüm aktivitelerin yapıldığı, çeşitli özellikleriyle ve yerleriyle marka olmuş bir kente dönüştüreceğiz. Esnafından, ticaret erbabına herkes kazanacak, hepimiz mutlu bir kentte yaşayacağız. Gençlik enerjimiz, hedeflerimiz ve inancımız var. Çok çalışacağız, Aliağa kazanacak. Söz veriyorum" dedi.

"TERMİK SANTRAL İÇİN REFERANDUM YAPACAK"

Projelerini başlıklarıyla basın mensuplarına anlatan CHP'nin Genç Başkan adayı Eroğlu iktidarı da eleştirdi. Aliağa'da Ak Parti hükümeti tarafından ısrarla enerji yatırımları yapılmak istendiğini söyleyen Eroğlu, "Bizler Aliağa'da yaşıyoruz. Benim çocuğum da burada büyüyecek, burada yaşayacak. Aliağa'nın termik santral tarlasına dönmesini istemiyorum. Göreve geldiğimizin ilk ayında bu konuda hemen referandum yaparak halkımızın görüşünü alarak mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"KİM KİMİ DESTEKLİYOR GÖRÜYORUZ"

Toplantıda, basın mensuplarının soruları üzerine aday olamadığı için partisinden istifa ederek DSP'den Aday olan Hakkı Ülkü de gündeme geldi. Eroğlu basın mensuplarına, "Bu konuda ilk ve son kez konuşuyorum" diyen CHP Başkan Adayı Barış Eroğlu, "Bu yerel seçimlerde kim neden aday çıktı, kim kimi destekliyor, herkes görüyor. Şu anda CHP içinde bulunmayan insanlar CHP üzerinden siyaset yapmasın. Biz buna izin vermeyiz" diye cevap verdi.

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "1984 yılından beri tüm ömrü boyunca ailem hep Hakkı Ülkü'yü destekledi. Benim bütün ailem tüm içtenliği ve samimiyeti ile Hakkı Ülkü'ye çalışmışken ben de Hakkı ağabeyimin bir evladı gibi, kardeşi gibi bana sarılmasını bekledim. 10 ay önce yaptığımız bir görüşmede, 'Hakkı Ağabey, sen aday olursan ben kapı kapı dolaşıp senin için çalışacağım' dediğimde o da bana "Aynı hassasiyeti göstereceğimden hiç şüphen olmasın' demişti. Ama geldiğimiz noktada, Kim kimi destekliyor görüyoruz. Takdir Aliağa halkının" dedi.

"HAKKI ÜLKÜ BENİM BÜYÜĞÜMDÜR, SEVGİ VE SAYGIMI KORUYACAĞIM"

Hakkı Ülkü'nün, AK Parti iktidarı ile basına sarmaş dolaş pozlar verirken, CHP'ye sert eleştiriler yönelttiğini anımsatan Eroğlu, "Bizim için gerçekle ve yakından ilgisi olmayan sadece karalama yaparak ve insanların onurunu gururunu rencide edecek sözlerle hitap ediyor. Ben kendisine böyle ithamlarda bulunmayacağım. O, ne kadar bulunursa bulunsun. Hakkı Ülkü benim büyüğümdür, sevgi ve saygımı koruyacağım" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYECİLİĞİN EN İYİ ÖRNEKLERİNİ VERECEĞİZ"

Toplantıda konuşan CHP Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz ise, CHP'nin Türkiye'nin birleştirici gücü olduğunu belirterek, "Aliağa'da güçlü bir partiyiz ve en iyi adaya sahibiz. Genç, bilgi birikimli, belediyecilik konusunda günün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, teknik bilgi ve beceriye sahip bir adayımız var. Barış Eroğlu, Sosyal Demokrat Belediyeciliğin en iyi örneklerini verecektir" dedi.

"NAMUS VE ŞEREF ÖZÜ VERENLERE SORUYORUM, NEREDESİNİZ?"

CHP'de adayların belirlenmesi sürecine değinen İlçe Başkanı Durmaz "7 arkadaşımız aday adaylık başvurusunda bulundu. Aday adaylarımızla yaptığımız toplantılarda hepsi etik değerlere bağlı kalacaklarına söz verdi. Ayrıca bu seçme ve değerlendirme sürecinden kim çıkarsa çıksın birbirlerinin arkasında duracaklarına namus ve şeref sözü verdiler. Ellerimizi havaya kaldırıp ahlak, namus, şeref sözü veren bazı arkadaşlar, ne oldu da Şimdi partisinin genel başkanından, ilçe başkanına kadar herkesi suçluyorlar" diye konuştu.

"BUNLAR ETİK OLMAYAN ŞEYLER"

Eleştirilerini sürdüren CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz şöyle konuştu: "Bunlar etik olmayan şeyler. Şimdi herkes dürüst olacak. Ben gidiyorum arkadaş çünkü ben kendim için siyasi ikbal arayışı içerisindeyim. Madem burası bana siyasi ikbal vermiyor ben de giderim başka yerde ararım. Bunu Saygıyla karşılarız. Başarılar dileriz, yolları açık olsun deriz. Ama bana kumpas kurdular da, gece yarısı ismimi değiştirdiler de bu olmaz. Bu mekanizmalar herkes için eşit çalışır. Parti karar vermişse herkes bu karara saygı duymalı."

HAKKI ÜLKÜ'YE GERİYE DÖN ÇAĞRISI

Hakkı Ülkü'ye "geri dön" çağrısı yapan Durmaz, "Daha seçimlere bir ay süre var. Ben bütün Cumhuriyet Halk Partilileri ve hakkım yenildi, çiğnendi diyen Hakkı Ülkü'yü aklıselime davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet ediyorum. En büyük çatı CHP'dir. Bu ülkenin CHP'ye ihtiyacı vardır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement