CHP'den Bakan Şimşek'e Emekli Maaşı Tepkisi - Son Dakika
Yerel

CHP'den Bakan Şimşek'e Emekli Maaşı Tepkisi

CHP\'den Bakan Şimşek\'e Emekli Maaşı Tepkisi

CHP Konak İlçe Teşkilatı, basın açıklamasıyla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

21.12.2012 14:19  Güncelleme: 14:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Teşkilatı, düzenlediği basın açıklamasıyla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, PM Üyesi Seniye Nazik Işık ve Emekli-Sen Konak Şubesi üyeleri katıldı. Burada konuşan Alaattin Yüksel, Avrupa ülkeleriyle Türkiye'deki emekli maaşlarının karşılaştırılmasını adaletsizce bulduklarını kaydederek, "Meclis'te bütçe görüşmelerinde yanlış anlaşıldığını söyledi. Oranlar ile alakalı bir açıklama yaptığını ve çalışırken alınan maaş ile emekli maaşı arasındaki farkın Avrupa ülkelerinden az olduğunu söyledi. Peki Avrupa'da emekli maaşları nasıl bir bakalım. Fransa'da bin 400 euro, Yunanistan'da bin 200 euro, Almanya'da bin 500 euro, bizde ise bin 100 TL, yani 300-400 euro civarında emekli maaş miktarı var. OECD ülkeleri emeklileri bizim emeklilerimizin üç katı emekli aylığı alıyor. Türkiye'de çalışan kişiler bile düşük maaş alıyor. Sayın Bakan bu noktada hangi rakamdan bahsediyor. Emekliler ekmek, pilav ve makarna ile karınlarını doyuruyor. Birçoğu aile yardımı ile geçinirken, büyük bir kısım ise belediyeden gelen yardımlar ile yaşamını idame ettiriyor. Bu hükümet sosyal devlete karşıdır. Bu hükümet insana karşıdır" dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu da, Bakan Şimşek'in açıklamalarını talihsizlik olarak gördüklerini söyledi. "OECD ülkelerinde emekliler 5 yıldızlı otellerde tatil yaparken bizim ülkemizde emekliler ise doğdukları memleketlerine gidemiyor" diyen Karamustafaoğlu, şunları söyledi:

"Siyasi iktidar, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana büyük emeklerle yapılmış olan tesisleri birer birer sattı. Satılacak bir şey kalmayınca şimdi de gözünü emeklilerin maaşına dikti. İktidarın Maliye Bakanı yaptığı bir konuşmada Türkiye'deki emeklilerin Avrupa ülkelerindeki emeklilerden daha fazla aylık aldığını söyledi. Sözde ülkemizde emekliler çalışırken aldıkları aylık oranının çoğunu emeklilikte alıyormuş. Avrupa ülkelerinde bu oran azmış. Sayın Bakan acaba Türkiye'de yaşamıyor mu? Türkiye'de emeği ile geçinenler ne çalışırken ne de emeklilikte alıyorlar ki emeklilikte ne alacaklar. Oran moran hepsi masal. Emekçiler çok zor durumdadır."

Emeklilerin aldıkları maaşla geçinebilmek için mücadele verdiğini belirten Karamustafaoğlu, "Sayın Bakan Maliye Bakanı olmuş ama sanki Türkiye'de değil Avrupa'da maliye bakanı olmuş gibi davranıyor. Oldu olacak üç kuruş olan emekli aylığı da ödenmesin, emekliler açlıktan ölsün. Artık takke düştü kel göründü. Artık niyetiniz belli oldu. Gözünüzü emeklinin aldığı zaten çok yetersiz olan emekli aylıklarına diktiniz. Sorunların çözümü sosyal devlet ve adaletten yana bir parti olan CHP'nin iktidar olması ile çözülecektir. Sayın Bakana buradan sesleniyorum. Eğer siz bir ay boyunca emeklilerin aldığı maaşla geçinin bütün maaşlarımızı size teslim edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den Bakan Şimşek'e Emekli Maaşı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement