CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın'dan Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın'dan Gündeme İlişkin Açıklama

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın\'dan Gündeme İlişkin Açıklama

DİYARBAKIR (İHA) – Seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, gündemi değerlendirdi.

06.03.2014 16:11

DİYARBAKIR (İHA) – Seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, gündemi değerlendirdi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlenen toplantıya CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, CHP Diyarbakır Büyükşehir Başkan adayı Ahmet Ay, ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Burada konuşma yapan Sayın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin gelişen olaylar karşısında yerel seçim olmaktan çıkıp bir genel seçim havasına büründüğünü söyledi. Sayın, bu durumun vatandaşlar tarafından, sadece bölge için değil tüm Türkiye için böyle algılanmaya başlandığını ifade etti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR"

Çözüm sürecinin olmadığını savunan Sayın, "En son vuruşu Başbakan Kürtlere yapacaktır. Çözüm süreci diye bir şey yoktur. Başbakan tahammüle güveni yitirmiştir. Çünkü çözüm süreci varsa bizim 17 maddelik taleplerimiz mecliste görüşülebilirdi. Çözüm sürecine çok büyük katkısı olacak maddelerdi. Ama maalesef bunların hiçbiri yerine getirilmedi. Bırakın başka demokratik hakları, yüzde 10 seçim barajını bile düşürmeye çalışmadılar" diye konuştu. Bir gazetecinin 'Seçimlerde hangi dilleri kullanacaksınız?' sorusuna cevap veren Sayın, "Bu coğrafyada yaşıyoruz. Önceliğimiz burada biz insanlık dilini kullanacağız. Halkımızın anlayacağı dillerden konuşacağız. Tabi Kürtçe de, Zazaca da bizim. Toplantılar yapacağımız arkadaşlarla çok rahatça bu dilleri konuşacağız. Ama insanlarımızın bazı duygularını kullanmaktan ve görsellikten kaçınacağız" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'DA MİTİNG YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

'Diyarbakır'da miting yapacak mısınız?' sorusuna cevap veren Sayın, böyle bir talep olduğunu kaydetti. Sayın, "Geçen hafta Ankara'da bu konuyu görüştük. Program çok sıkı. Ama bir boşluk buldukları takdirde burada bir miting yapmayı düşünüyoruz. Ben Genel Başkan yardımcıları ve yetkili kişilerle görüştüm. Programların arasına sıkıştırıp miting yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Diyarbakır Büyükşehir Başkan adayı Ahmet Ay ise basın özgürlüğüne değinmek istediğini kaydetti. Türkiye'nin basın özgürlüğü 2013 raporunda Türkiye'nin 117. sıradan 120. sıraya gerilediğini aktaran Ay, "Bizimle birlikte dünya çapında aynı basın özgürlüğü sırasında yer aldığımız ülkeler, Kongo, Fiji, Liberya, Makedonya ve Seyşeller'dir. Bir yandan Ortadoğu ve Avrupa'da güç odağı olmak isteyen bir anlayışla, diğer yandan da özgürlükler açısından Afrika ve Asya'nın en geri ülkeleri ile yarışmaktayız, ancak geriye düşerek yarışmaktayız. Yine tutuklu gazetecilerle dayanışma platformunun saptamasına göre 6 Aralık 2013 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde 5 imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere tutuklu ve hükümlü toplam 64 gazeteci bulunmaktadır. Bu durumda Türkiye'de bir özgürlüğün bulunmasından bahsedilmesi ne yazık ki mümkün değildir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın'dan Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement