CHP'li Belediye Başkan Aday Adayından Cemevi Yer Sorunu Değerlendirmesi… - Son Dakika
Yerel

CHP'li Belediye Başkan Aday Adayından Cemevi Yer Sorunu Değerlendirmesi…

CHP\'li Belediye Başkan Aday Adayından Cemevi Yer Sorunu Değerlendirmesi…

CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Murat Kalaycı, cem evlerinin yer sorununun TBMM'de çözülebileceğine vurgu yaparak "Didim Belediyesi zaman kazanma stratejisinden vazgeçerek, Cem evi yöneticileri ile masaya oturup sorunu çözüme kavuşturması"...

14.06.2013 09:56

CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Murat Kalaycı, cem evlerinin yer sorununun TBMM'de çözülebileceğine vurgu yaparak "Didim Belediyesi zaman kazanma stratejisinden vazgeçerek, Cem evi yöneticileri ile masaya oturup sorunu çözüme kavuşturması lazım"dedi.

CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Murat Kalaycı, Belediye ile Cem evi üyelerini karşı karşıya getiren Didim Cem evinin yer sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalaycı Türkiye'deki Cem evlerinin inşasını Alevilerin kendi olanaklarıyla yaptığını dile getirerek "Devlet Cem evlerini ibadethane olarak almadığı için Cem ev imar planlarında yer almamış. Cem evlerinin yer sorununa tek çözüm yeri TBMM yani hükümet olduğunu düşünüyorum. Cem evleri ibadethane statüsüne geçilmediği sürece her yerde sorun yaşanacaktır ve yaşanmaktadır. Devlet tarafından Cem evleri ibadethane olarak tanımlanmıyor ama diğer yandan kilise, havra ve sinagog inşa ediliyor, izin veriliyor."diye konuştu.

BELEDİYE ZAMAN KAZANMA STRATEJİSİNDEN VAZGEÇMELİ;CEM EVİYLE MASAYA OTURMALI

CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Murat Kalaycı geçtiğimiz günlerde Cem evi üyelerinin Belediyeye yönelik yapmış olduğu eylemle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak "Geçtiğimiz Salı günü Cem evi önünde toplanılarak belediyeye kadar yürüyüş yapıldı. Yerel basına baktığımızda ise 7 Cami yerinin imar planlarına işlendiği haberini gördük. Bu manidardır. Alevi sorununu yaratan devletin inkarcı politikasıdır. Alevileri tanımlamak (İslam dini içinde mi? Din mi değil mi?) kimsenin haddi değildir. Tanımlamak ta yanlış… Ünal Boztürk zamanında temeli atılan Cem evi sorunu derhal çözüme kavuşturulmalıdır. Çözüm üreteyim diye yola çıkan Didim Belediyesi zaman kazanma stratejisinden vazgeçerek, Cem evi yöneticileri ile masaya oturup sorunu çözüme kavuşturması lazım."dedi.

"DEMOKRASİLERDE YURTTAŞLARIN TEPKİ GÖSTERMESİ MEŞHURDUR."

Cem evinin yer sorunuyla ilgili Didim Belediye Meclisinde alınan takas kararının yanlışlığını o dönem dile getirildiğini ifade eden Kalaycı "O yerde sıkıntı olduğu, yerin hacizli olduğunu bile bile bu işlemin yapılmaması gerektiği dile getirildi ve sonuçta 8 aylık süre boşa harcandı. Didim Belediyesine karşı bir güvensizlik ortamı oluştu. Ayrıca Salı günkü o yürüyüşte bir takım benimsemediğimiz davranışlar gördük. Belediye Başkanının yuhlanması ve konuşturulmamasına tasvip etmiyoruz. Söz hakkı verilmeliydi. Demokrasilerde demokrat ülkelerde yurttaşların tepki göstermesi meşhurdur. Her yer Taksim her yer Direniş sloganları atanlar Didim'de demokrasiyi unutmasınlar. Cem evinin protesto ve haklı taleplerini görmek hoşgörü çerçevesinde karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Biz CHP'liler Devrimciysek ve Demokratsak farklı bakış açılarını tolere etmemiz lazım. Benim gibi olmayan, benim gibi düşünmeyen, beni eleştirene yaptırım yaparım düşüncesi her zaman yadırganacaktır. Bu tavırlar sol bir düşünce ürünü değildir hele hele CHP'nin bakış açısı değildir.

"SEÇİM MALZEMESİ OLMAKTAN ÇIKARILMALI"

Kalaycı kamulaştırma kararına da değinerek "Cem evinin kurumlar arası kamulaştırma ile çözülmek istenmesini,, bu anlamda Belediye Encümenin aldığı kararı destekliyor, bu kararı onaylayan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Fakat yetkili kişilerle yaptığımız görüşmede sorunun çözümünün kısa vadede görünmüyor. Bu sorunun çözümünün yazışmalar dahil bir yıl içerisinde çözüleceği görünüyor. Kamulaştırmanın hızlı yapılarak bu sorunun seçim malzemesi olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum."dedi.

Cem evinin tavrını ve 25 Ağustos'a kadar süre verilmesi hususuyla ilgili yöneltilen soruyu yanı veren Kalaycı "Belediye adım attı, bu adım hızlanmalı. 25 Ağustos'a kadar yazışmalarda bile bir sonuç çıkmayacak. Yeni süreç başladı, olumlu süreç başladı. Şans tanınması lazım. Burada süre verilmesi Belediyenin iyi niyetine zarar verebilir. Yazışmalar için yeni bir süre verilmeli."dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Belediye Başkan Aday Adayından Cemevi Yer Sorunu Değerlendirmesi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement