Çiçekdağı Kaymakam'ından Gazetecilere Sitem! - Son Dakika
Yerel

Çiçekdağı Kaymakam'ından Gazetecilere Sitem!

Çiçekdağı Kaymakam\'ından Gazetecilere Sitem!

Kırşehir'in Çiçekdağı Kaymakamı Turhan, Şanlıurfalı tarım işçilerini konu alan haberlerde ifadelerine farklı anlamlar yüklendiği yönünde sitem etti.

15.05.2014 11:35

Şanlıurfa'dan, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine giderek tarım işçiliği yapan 120 aileye Doğu ve Güneydoğu'lu oldukları için köylülerin çadır verdirtmemesi olayına ilişkin konuşan Çiçekdağı Kaymakamı Turhan, ifadelerine farklı anlam yüklendiğini öne sürdü

Gazete İpekyol, geçen cumartesi günü 'Köle olarak bile istenmiyoruz!' başlığıyla manşetten yayınladığı haberde, Şanlıurfa'dan Kırşehir'e giden mevsimlik tarım işçilerinin bir kısmına çadır dağıtılmadığını, söz konusu 120 aileye uygulanan çifte standardın sebebinin, köylülerin Doğuluları istememesi olduğu belirtilmişti. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kırşehir ilinin Çiçekdağı İlçesi Kaymakamı Yusuf Turhan da konuya ilişkin, "Ben iki ay oldu burada kaymakamlığa başlayalı. Biliyorsunuz bu işler planlanır, ondan sonra bir ihale aşaması olur ve ihale edilir. Buradaki mevzu şudur. Buradaki projelendirme ve ihale aşaması kaçırılmış yani yapılmamış. Gölcük'le ilgili o plandan çıkarıldı. Yazı daha dün geldi elime. Plandan çıkarılmış. Bunun nedeni de yereldeki sıkıntılardan kaynaklanıyor. Mevsimlik tarım işçileriyle, köylüler arasında bir 'kan uyuşmazlığı' veya bir iletişim kopukluğu oluşmuş. Mevzu bu. Ben dün bizzat yerindeydim. Gittim mevsimlik tarım işçilerimizin çaylarını içtim. Sıkıntılarını bu sene çözmeye çalışacağız. Bu sene çadır kaldı gibi duruyor ama biz yine de zorlayacağız yetişmesi için. Yani Özel İdareler nezdinde yapabileceğimiz bir şey varsa, çünkü sezon yeni başladı. Daha uzun zaman var. Yapılabilir bir pozisyon varsa bunu yapmak istiyoruz. Ama bizim üzerinde durduğumuz şey çadır kent olmazsa bile orada üç, dört kişiye geçici elektrik aboneliği yapmak. En azından o çadırlara bir elektrik verelim ki, o insanlar hayatlarını idame ettirsinler. Böyle bir çalışmamız var. İnşallah salıya netleşmiş olur." diye konuşmuştu.

TURHAN: KAN UYUŞMAZLIĞINA FARKLI ANLAM YÜKLENDİ

Haberin yayınlanmasının ardından "Kan uyuşmazlığı var" ifadesinin maksadın dışında anlam yüklendiğini ileri süren Çiçekdağı Kaymakamı Yusuf Turhan, yolladığı yazılı açıklamada, "Gazete İpekyol isimli gazeteden arayan ve ilçemizdeki mevsimlik tarım işçilerinin sorunları olduğu ve bunların çözümü ile ilgili olarak bilgi almak istediğini söyleyen Mustafa Arısüt isimli kişiye durumu açıklığa kavuşturmak üzere; konuyla yakından ilgilendiğimi devletin gerekli çalışmaları yapmaya çalıştığını en kısa sürede sonuç almaya çalışıldığını bazı sorunların mevcut olduğunu ifade etmeye çalıştım. Adı geçen gazete konuyu haber yapmış olup söz konusu haberde kullanılan 'kan uyuşmazlığı var' ibaresi maksadının dışında anlam yüklenmek istediği izlenimi vermekte olup söz konusu ifadenin problemlerin çözümüne hiçbir katkısı olmayacaktır. İyi günler diliyorum." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çiçekdağı Kaymakam'ından Gazetecilere Sitem! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement