Cihanbeyli Müftülüğü Hat Sergisi Açtı - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli Müftülüğü Hat Sergisi Açtı

Cihanbeyli Müftülüğü Hat Sergisi Açtı

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Müftülüğü, Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri çerçevesinde Hüsn-i Hat sergisi açtı.

16.12.2013 11:44

Konya'nın Cihanbeyli İlçe Müftülüğü, Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri çerçevesinde Hüsn-i Hat sergisi açtı.

Cihanbeyli Belediye hizmet binasında gerçekleşen açılışa Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Cihanbeyli Müftüsü Kuddusi Doğan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Cihanbeyli Müftüsü Kuddusi Doğan, "15 yıl dersini aldığın hat sanatının gelecek kuşaklara tanıtmak için 2 yıldır ilçemizde devam ettiriyoruz. Şu anda 40 adet hat eserimi sergilemiş bulunmaktayım. Hat sanatı gerçek bir İslam sanatıdır. Dünya'da harfleri yazıp da duvara asılıp seyredilen başka bir medeniyet yoktur. Sabır isteyen bir sanattır. Bana kalırsa görsel sanatların efendisidir. Bu serginin açılışında emeği geçen Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin çok anlamlı olduğunu belirten Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer ise, "Böyle bir çalışma ilçemize renk kattı. Sosyal olarak da ilçe halkının her yerde göremeyeceği bir çalışmayı belediye hizmet binamızda sergileme fırsatı verdi. Gerçekten benim beklediğimden kaliteli bir çalışma olmuş. Katkılarından dolayı ilçe müftümüze ve belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Cihanbeyli Müftüsü Kuddusi Doğan serginin açılışına katılan herkese teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli Müftülüğü Hat Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement