Çin'in Harbin Kentinden Gelen Televizyon Ekibi, Erzurum'a Bayram Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Çin'in Harbin Kentinden Gelen Televizyon Ekibi, Erzurum'a Bayram Konuğu Oldu

Çin\'in Harbin Kentinden Gelen Televizyon Ekibi, Erzurum\'a Bayram Konuğu Oldu

Çin'in Harbin kentinden gelen televizyon ekibi, Ramazan Bayramı'nı Erzurum'da geçirdi.

21.08.2012 15:13

Çin'in Harbin kentinden gelen televizyon ekibi, Ramazan Bayramı'nı Erzurum'da geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret ederek bir mülakat gerçekleştiren ekip, Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarını da unutmadı.

Erzurum, 'kardeş şehir' Harbin'den gelen televizyon ekibini ağırladı. Harbin TV'de yayınlanacak olan "Sisters Cities of Harbin" adlı programın çekimleri için Erzurum'a gelen ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Erzurum hakkında Başkan Küçükler'den bilgiler alan program ekibi, bayramın ilk gününde şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdi. Palandöken'den Abdurrahmangazi Türbesi'ne, eski Erzurum evlerinden Atatürk Üniversitesi'ne varıncaya kadar birçok noktada çekim yapan ekip, Erzurumlulardan büyük ilgi gördü.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, HARBİNLİLERE ERZURUM'U ANLATTI…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Çin'in Harbin kentinden gelen televizyon ekibini makamında kabul etti. Harbin'le kardeşlik ilişkilerinin Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vesilesiyle kurulduğunu anımsatan Başkan Küçükler, "Erzurum olarak, 2009 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmak için aday olmuştuk. Ancak oyunların Çin'in Harbin kentinde yapılmasına karar verilmişti" dedi.

Erzurum'un çok zengin tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Başkan Küçükler, "Kentimizde birçok medeniyetin izini görmek mümkün. Erzurum bir tarih şehri, kültür ve sanat şehridir" ifadelerini kullandı. Harbinli televizyonculara turizmden tarıma, hayvancılıktan eğitime, belediye hizmetlerinden sağlık ve kültüre varıncaya kadar Erzurum'u anlatan Küçükler, "Çin'den Erzurum'a gelecek olan turistleri aramızda görmek bizleri çok memnun eder. Bizler kardeşlik ilişkilerimizin sadece kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Karşılıklı kültür ve turizm gezileri düzenlenmesinde büyük faydalar var. Kaldı ki, Erzurum sıradan bir şehir değil. Erzurum, artık dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi. Bu bakımdan bizce her yönüyle gezilmeye ve görülmeye değer bir şehir" diye konuştu.

ÇİN'DEN GELEN TELEVİZYON EKİBİ, ERZURUM'U TANITACAK

Ziyaretin sonunda Harbinli program yapımcılarına Oltu taşından imal edilen çeşitli hediyeler sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bayram geleneklerini de unutmadı. Çinli konuklarına şeker ve tatlı ikramında da bulunan Küçükler, Harbin'den gelen ekibe teşekkür etti.

Başkan Küçükler'le yaptıkları söyleşinin ardından Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarını da gezen ekip, gördükleri ilgiden memnun kalırken, Erzurumluların gösterdiği misafirperverlikten mutlu olduklarını dile getirdi. Harbin'den gelen ekip, Erzurum'un tanıtımının yapılacağı programın çekimlerinin tamamlanmasının ardından şehirden ayrıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çin'in Harbin Kentinden Gelen Televizyon Ekibi, Erzurum'a Bayram Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement