Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı - Son Dakika
Yerel

Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı

Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı Balıkesir'in Edremit ilçesinden dil öğrenmek için gittiği Çin'de tanıştığı Wen Xiu Jiang Tan ile 2017 yılında evlenen Deniz Tan pandemi nedeniyle alınan ulaşım kısıtlamaları nedeniyle 5 yıl sonra gelebildiği Türkiye'de...

24.11.2022 15:17  Güncelleme: 16:07

Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı

BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinden dil öğrenmek için gittiği Çin'de tanıştığı Wen Xiu Jiang Tan ile 2017 yılında evlenen Deniz Tan pandemi nedeniyle alınan ulaşım kısıtlamaları nedeniyle 5 yıl sonra gelebildiği Türkiye'de babası Abdullah Tan tarafından mehter ile karşılandı.

Baba Tan, Atatürk Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oğlu, gelini ve ilk kez göreceği 4 yaşındaki torunu Bulut'un gelişini büyük bir heyecan mutluluk ve merakla bekledi. Tan oğlu, gelini ve ilk defa kucağına aldığı torununu Mehter ile karşıladı.

Yıllar sonra memlekete gelen oğlu, gelini ve torununun aracın görünmesiyle büyük bir heyecan yaşayan Tan, oğlu, kızı, eşi Meliha ve gelini ile birlikte davul zurnayla çalınan müzikler eşliğinde halay çekip oynadı.

Ben böyle bir şey beklemiyorum. Babam söyledi. Davul, zurnayla karşılayacağız diye ama

Çin'den ziyaret için yurduna uzun bir süre sonra dönen Deniz Tan "Ben beklemiyordum babam söyledi "davul zurna ile karşılayacağız" diye. Ama ben beklemiyordum açıkçası. Herhalde şey şaka yapıyor bana diye düşündüm. Burada görünce çok şaşırdım. Oğlum uyuyordu. O da uyandı birden. Onun da hoşuna gitti. En sonunda alkışladı" dedi.

5 yıl önce düğünde Türkiye'ye gelen Çinli Gelin Wen Xiu Jiang Tan "Çok mutlu bir şekilde karşılandım. Daha önce bizim düğünümüzde böyle bu bir şey yaşamıştım. Bu şekilde karşılanmak dans etmek çok güzel. Bu şekilde insanların karşılanması Çin'den çok farklı bir şekilde oluyor. Ondan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum. Çok farklı hissediyorum" dedi.

Pandemi yüzünden torununu ilk defa kucağına alan ve oğlu ve gelinini mehter ile karşılayan Abdullah Tan "Bu fikir özlem ile doğdu. Bu özlem gelinini beş yıldır göremedim. Oğlumu dört yıl görmedim. Torun on gün sonra dört yaşına girecek. Ona şu ana kadar dokunamadım. Ancak internet üzerinde görüşüyoruz. Pandemi sürecinde bağrımıza taş bastık. Torunum, gelinim ve oğlumun gelmesi benim yeniden doğmam gibi bir şey. Çok mutlu oldum. Onları mehter ile karşıladım. Çok daha fazla şeyler yapmak isterdim. Umarım mutlu olmuşlardır. Ben bu gün çok mutluyum. Gelişleri bana yetti" dedi.

Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çinli gelini ve ilk kez gördüğü torununu Mehter Takımı ile karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement