Çka Sanayicilere Mali Destekleri Anlattı - Son Dakika
Yerel

Çka Sanayicilere Mali Destekleri Anlattı

Çka Sanayicilere Mali Destekleri Anlattı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) faaliyet gösteren firmaların temsilcilerini, 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirdi.
MTOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MTOSB toplantı...

22.11.2013 17:25

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) faaliyet gösteren firmaların temsilcilerini, 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirdi.

MTOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MTOSB toplantı salonunda ÇKA Uzmanları Serdar Kaya, Mehmet Ali Ünal ve Ayşegül Turgut tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına çok sayıda sanayici katıldı. Bölgesel Rekabet ve Yenilik, Kırsal Ortak Altyapısının Geliştirilmesi ve Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programları hakkında sanayicilere bilgi veren Uzman Kaya, "Oslo Kılavuzu'na göre yenilik; ürün yeniliği, süreç yeniliği, pazarlama yeniliği ve organizasyonel yenilik olmak üzere 4 başlık altında sınıflandırıldı. Bu konularda çalışma yapacak olan firmalarımız bu dört başlığa dikkat etmelidirler" dedi.

Her bir öncelik altında yer alan örnek proje konularının sadece fikir verme amacıyla belirtildiğini, kısıtlayıcı bir nitelik taşımadığını aktaran Kaya, "Ar-Ge, yenilikçilik ve tasarım kapasitesinin geliştirilmesi öncelik 1 olarak belirlenirken, markalaşma öncelik 2, uluslararasılaşma ve ağ oluşturma öncelik 3 ve son olarak ürün çeşitlendirme öncelik 4 olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Toplantıda sanayicilerin deste programlarına ilişkin soruları da yanıtlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çka Sanayicilere Mali Destekleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement