Çorum'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Adli Yıl Açılışı

Çorum\'da Adli Yıl Açılışı

Çorum'da 2012-2013 Adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

03.09.2012 20:10

Çorum'da 2012-2013 Adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Adliye Sarayı binası bahçesindeki törene Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengün, Çorum Barosu Başkanı Av. İbrahim

Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adliye Sarayı'nda ön büro kurulacağını belirterek, bu bürolara başvuran vatandaşların dava ve dilekçe işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebileceğini söyledi.

Törende bir konuşma yapan Başsavcı Bayram Eray, adliye binasında ön büro kurulacağını belirterek, yeni kurulacak büro sayesinde hakim ve savcıların işlerine daha çok zaman ayıracağını söyledi.

Dava açma ve dosya, dilekçe sunma gibi birçok işlemi vatandaşlar ile avukatlarımız bu bürolardan yapabileceklerini dile getiren eray, "Bu sayede hakim ve savcılar işyerine daha çok zaman ayırabilecek, vatandaşlarda adliye içerisinde dilekçe havalesi ve dava açma gibi işlemler için oda oda dolaşma zorunda kalmayacaktır" dedi.

Artan iş yükü karşısında hakimler, savcılar ve adliye personelinin mesai içi ve dışında özverili çalıştıklarının altını çizen Bayram Eray, yeni adli yılın iyi ve hızlı işlediği, yeniliklerin olduğu bir yıl olması için temenni de bulundu.

Çorum Baro Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz ise, Adliye Sarayı'ndaki personel eksikliğinin HSYK tarafından giderilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Çorum Adliyesi'ndeki personel eksikliğinin ve özellikle hakim ve savcı eksikliğinin giderilmesi hususunda, Çorum Barosu'nun girişimlerde bulunduğunu aktaran Av. Özyılmaz, "Gerek Adalet Bakanlığı bürokratları ve gerekse Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından bizlere verilen cevapta, Yargıtay daire sayısının artırılması sebebiyle, ihtiyaç duyulan üye ve tetkik hakimi atamasının yapılması ve ayrıca Adalet bakanlığının ihtiyacı olan bürokrat eksiğinin ikmali nedeni ile geçici bir sorun olduğu ve sorunun ivedilikle çözüleceği bilgisi verilmişti. Çorum adliyesinde görev yapmak üzere yeterli hakim ve savcı ataması yapılmış durumdadır. Geçen yılda yaşadığımız sıkıntıların bir daha yaşanmayacağını umuyorum. Haklının hakkının verilmesi, adaletin tecelli etmesi, yargıya güvenin sağlanması anlamında tüm yargı mensuplarının, hakimi, savcısı, avukatı ve kalem çalışanı olmak üzere tüm camianın, elbirliği ile hareket etmesi gerektiği kuşkusuzdur. Çorum adliyesinde bu uyumun ve bu gayretin gösterileceği konusunda en küçük bir şüphem yoktur. Sonuç olarak terör belasının son bulduğu bir ülkede barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, adalet içerisinde yaşamak arzusunda olduğumuzu bir kere daha haykırmak istiyorum" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement