Çorum'da Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Çorum\'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Çorum'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle, Vali Sabri Başköy başkanlığında bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

23.01.2014 16:25

Çorum'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle, Vali Sabri Başköy başkanlığında bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen ve uyulması gereken esasları görüşmek üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi parti il başkanları ve kolluk kuvvetleri idarecilerinin katılımıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldığı ifade edildi.

Vali Başköy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Osman Ebiloğlu, Hamdi Bolat ve Deniz Sürmen ile Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yiğit, Güvenlik Şube Müdürü Beyhan Veyseloğlu, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve MHP İl Başkanı İsmail Lek'in katıldığı belirtilen açıklamada, Vali Başköy'ün şu ifadelerine yer verildi:

"Seçim güvenliği toplantısının yapılmasının amacı, vatandaşlarımızın serbest iradesini sandığa hiçbir baskı ve etki altında kalmadan yansıtarak seçimlerin adil ve eşit bir ortamda yapılabilmesi için alınması gereken her türlü tedbirleri değerlendirmektir. Vatandaşımızın, birlik ve beraberlik içerisinde ilimiz barış ve kardeşliğinin daha da pekiştiği bir seçim atmosferini yaşamasını istiyoruz. Bu kapsamda YSK'nın ve İlçe Seçim Kurullarının almış oldukları kararlar, kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde güvenlik birimlerimize verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükellefiz."

Açıklamada, katılımcıların, güvenli ve huzurlu bir ortamda seçim sürecinin geçmesini temenni ettikleri kaydedildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement