D. Ü'de İç Tetkik Başladı - Son Dakika
Yerel

D. Ü'de İç Tetkik Başladı

D. Ü\'de İç Tetkik Başladı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kuruluş içi iç tetkik çalışmaları, tüm hastane kalite sorumluları ve birim kalite temsilcileriyle birlikte başladı.

05.10.2016 13:33

3 Ekim 2016 tarihinde başlayıp, 31 Ekim 2016 tarihine kadar sürecek olan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kuruluş içi iç tetkik çalışmaları için tüm hastane kalite sorumluları ve birim kalite temsilcileriyle birlikte İç Tetkik Öncesi Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Sadullah Girgin, Doç. Dr. Velat Şen, Doç. Dr. Mehmet Karakoç, Doç. Dr. Muttalip Çiçek, Kalite Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız, Kalite Uzmanı Eylem Can Tırpancı ve Kalite Uzman Yardımcıları başta olmak üzere; Öğretim Üyeleri, Asistan Doktorlar, Başhemşire ve Başhemşire Yardımcıları, Hastane Müdür ve Yardımcıları, Koordinatörler ve Birim Sorumluları katıldı.

Açış konuşmasını Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş yaptı. Başhekim, "Hastanelerimizde Kalite ile ilgili çok ciddi çalışmaların yapıldığını, desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teker teker teşekkürlerini ilettiğini ve bu çalışmaların daha da ileriye gitmesi için çalışmalara desteklerinin devam edecek" dedi.

"Kalite Bilincini Tüm Personellerimize Aşılayacağız"

Toplantıyı yöneten Başhekim Yardımcısı, Kalite Koordinatörü ve Kalite Yönetim Temsilcisi Doç. Dr. Velat Şen ise; Hastane kalite sorumlularının; hizmetin verildiği hastanede; Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları, Sağlıkta Akreditasyon Standartları ve ISO 9001:2008/ ISO9001:2015 Kalite Yönetim Sistemlerinin DÜ hastanelerinde güncelliğinin ve devamlılığının sağlanması amacıyla alt yapı, fiziki şartlar, dokümanlar ve kayıtların standartlara göre olup olmadığını sahada takip ederek yaşanan eksiklikleri ve sorunları yönetime sunarak çözüme kavuşturulmasının sağlanacağını belirtti. Şen, "Personellerimizle sürekli kalite toplantılarıyla, eğitimlerle vb. çalışmalarla kalite bilincini tüm personellerimize aşılayacaklarını ve kalite sorumlularının sürekli sahada olmasını sağlayarak hastanelerimizde kalite açısından risk/önem arz eden eksiklikleri gidermeyi planlıyoruz" dedi.

İç Tetkik, Tarafsız İnceleme

Kalite Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız da, Kuruluş İçi Kalite Tetkikinin; Uygulanan Kalite Yönetim Sistemi ve Sağlık Bakanlığı SKS V5 Hastane standartları ile ilgili faaliyetlerin ve sonuçların, planlanan düzenlemelere (prosedür, talimat, iş akışı vb.) uyup uymadığının ve amaca ulaşmak için uygun olup olmadığının sistematik ve tarafsız olarak incelenmesi olduğunu ifade etti. İsmail Yıldız, "Hastanelerimiz bünyesinde ISO 9001:2008/ ISO9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (KYS) çalışmalarıyla 01.04.2010 tarihinde başlayan ve Sağlık Bakanlığı Hastane Hizmet Kalite standartlarıyla Mükemmelliğe yolculuğumuz devam etmektedir. Bu çerçevede sorumluluğumuz altındaki birimin çalışmalarının tetkikini yapmak, var olan eksiklikleri tespit edip, "Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları (hastane)" ve "Türk Standartları Enstitüsü (TSE)" ISO 9001 KYS" dış denetimi öncesi ve sonrası sorunları gidermek için 03 Ekim - 01 Kasım 2016 tarihleri arasında biriminizde "Kuruluş İçi İç Tetkik" gerçekleştirilecektir" dedi.

Son olarak katılımcıların öneri, istek ve geri bildirimleri alınarak toplantı tamamlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel D. Ü'de İç Tetkik Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement