Depremi önceden haber verdiği iddia edilen muhabbet kuşları, yoğun ilgi gördü - Son Dakika
Yerel

Depremi önceden haber verdiği iddia edilen muhabbet kuşları, yoğun ilgi gördü

Depremi önceden haber verdiği iddia edilen muhabbet kuşları, yoğun ilgi gördü

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hasar gören Elazığ'da vatandaşlar, hem depremin neden olduğu travmayı atlatmak hem de depremi önceden hissettiğine inanılması sebebiyle muhabbet kuşlarına yöneldi.

25.03.2023 15:26  Güncelleme: 16:48

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, kuşların depremi önceden hissedip garip davranışlar sergilediği yönündeki inanış hobi kuşlarına ilgiyi de arttırdı. Bu çerçevede Elazığ'da vatandaşlar pet-shop mağazalarına akın ediyor. Vatandaşlar burada başta muhabbet kuşları olmak üzere birçok hobi kuşu satın alıyor.

Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına yoğun ilgi

SATIŞLARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Depremlerden sonra muhabbet kuşu satışlarında ciddi bir artış olduğunu ifade eden pet-shop mağazası sahibi Fatih Eyaletbeyi Gürbüz, "Yaşanan depremlerden sonra muhabbet kuşu satışlarında ciddi bir artış oldu. Önceden 2 ya da 3 tane satılan muhabbet kuşlarını şimdi yirmi civarında satıyoruz. Bildiğiniz gibi kuşların depremi önceden hissettiği söylendiği için vatandaşlar ilgi gösteriyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremi önceden haber verdiği iddia edilen muhabbet kuşları, yoğun ilgi gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Eski Tüfek.: İşte bu yaa...yemişim bilimsel açıklamaları ,deprem kuşu aldık mı olay tamam.................... 23 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Yarabi sen bazılarına akıl fikir ver ki hidayete ersinler 17 1 Yanıtla
  • Kerim Gürel: benim kedim izmir sisam depremini 4.5 saat önceden haber etti ama ben onun neden evin içinden dışarı kactıgına bir anlam verememiştim sonra anladım bana bir işaret verdigini yine 5.5 luk buca depreminde yerde yatan kedilerim yerde degilde balkonda uyuyorlardı bu olayları bizzat yasadım palavrada degildir 0 0 Yanıtla

Advertisement