Desob'ta Gergin Kongre - Son Dakika
Yerel

Desob'ta Gergin Kongre

Desob\'ta Gergin Kongre

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulu yapıldı.

03.05.2014 14:39

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulu yapıldı. DESOB Başkan Adayı Murat Geçici'ye söz verilmemesi gerginliğe neden oldu.

Mustafa Kayıkçı ve Murat Geçici'nin yarıştığı DESOB Kongresi, DESOB Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, BARO Başkanı Avukat Ali Dilber, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, esnaf odalarının başkanları ile davetliler katıldı.

Kongrede söz alan mevcut Başkan Mustafa Kayıkçı, bir önerge sunarak bundan böyle DESOB Birlik Başkanı ile Başkan Yardımcısı'nın maaş almamasını sağladı. Kayıkçı, "Gündemin K maddesi aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesi konusunda ki aylık ücretler bölümünde birlik başkanı ve birlik başkan vekili maaşının 4 yıllık dönem için hiçbir suretle alınmamasını ve bir dahaki 2018'de yapılacak genel kurulda da açık beyanının hazırlanacak olan tahmini bütçeden çıkarılarak çalışma programında belirtilmesini bu etik kararın ilgili bakanlığa gönderilerek Türkiye'ye örnek olmasını saygılarımla arz ederim" dedi. Konu genel kurul üyelerince kabul edildi.

DESOB Başkan Adayı Murat Geçici ise kendisine söz verilmediğini iddia ederek basın mensuplarına açıklama yaptı. Seçimlerin demokratik olmadığını savunan Geçici, "Adaylığımla ile ilgili delege ve başkan arkadaşlarıma kendimi anlatma ve yapacak olduğum hizmetleri anlatma hakkımı elimden aldılar. Bu bir oyundur. Bu seçimi kafadan almaya çalışan bir birlik başkanı var. Maaş konusunda da zaten bir kişi iki odadan maaş alamaz. Mustafa Kayıkçı maaşı bin 333 lira imzası da kendi imzasıdır. Ben ve ekibim demokrasiye inanıyoruz. Burada kendimizi ifade ederek delegelerimiz oy kullansınlar" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Mustafa Kayıkçı'nın başkan adayı olduğu listede şu isimler yer aldı; " İbrahim Korkmaz, Bülent Keser, Necdet Küründük, Musa Sarı, Aleattin Öztaş, Cihan Ural."

Başkan Adayı Murat Geçici'nin listesi ise şu isimlerden oluştu; "Nail Gerede, Ali Odabaş, Kenan Kandemir, Muammer Kaplanoğlu, Mustafa Altınkaynak ve Perihan Demirtaş." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Desob'ta Gergin Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement