Dinar'da Şiir Günleri - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Şiir Günleri

Dinar\'da Şiir Günleri

Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği (DİYAŞ DER) tarafından organize edilen Şiir Günleri kapsamında Dinarlı Halk Şairi Süleyman Uysal'a saygı gecesi düzenlendi.

25.06.2014 13:00

Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği (DİYAŞ-DER) tarafından organize edilen Şiir Günleri kapsamında Dinarlı Halk Şairi Süleyman Uysal'a saygı gecesi düzenlendi.

Suçıkan tesislerinde düzenlenen etkinliğe, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Uyan ile vatandaşlar katıldı.

DİYAŞ-DER Başkanı Raif Öztürk, programda yaptığı konuşmada, Dinar'da yetişmiş olan değerli yazar ve şairlere öncülük etmeyi görev olarak kabul ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir yerleşim alanının kent olabilmesi için elbette asfalt yollar, renkli taşlara ihtiyaç duyulacaktır. Ama bunlardan daha da önemli olan bir şey vardır ki o da yerleşim alanının kültürel hayatını canlı tutmak, o yerel kültürü yaşatmak, geliştirmek ve daha sonraki kuşaklara aktarabilmektir. Bir yerde kültür değerleri saygı bulmuyorsa, kültürel değerler yaşamıyorsa, siz orayı kent yapmak için ne kadar gökdelenlerle süslerseniz süsleyin kasaba havasından kurtaramazsınız."

Konuşmaların ardından, Uysal'ın hayatıyla ilgili bilgi verildi.

Daha sonra Dinarlı şairlerin, kendi yazmış oldukları şiirlerini okuduğu gece, Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu konseriyle sona erdi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da Şiir Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement