Diyarbakır'da CHP'li Kadınlar Toplandı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da CHP'li Kadınlar Toplandı

Diyarbakır\'da CHP\'li Kadınlar Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Kadınların anadili öğretme çabası eğitim kurumlarında da olmalıdır" dedi.

14.03.2014 13:15

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı da katıldı.

Ziyaret Kapsamında Diyarbakır İl Başkanı ve İl Kadın Kollarının düzenlediği toplantıya da katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, burada da bir konuşma yaptı. Sarı konuşmasında şunları söyledi:

"Bizler hepimiz barıştan yanayız. Barış kimsenin tekelinde değildir. Barışı toplum istediği sürece gerçekleşecek bir durumdur. Hükümetlerin tekelinde değildir. Biz istiyoruz ki çocuklarımız barış ve varlık içinde yaşasınlar istedikleri hayatı sürdürsünler biz kadınlar olarak bunu istiyoruz. Kadın denince akla başka bir şey daha geliyor. Anadil geliyor kadınların kendi dilini çocuklarına aktardığı süreçler geliyor. Kadınlar bir dili konuşurlar ve çocuklara da o dili öğretirler o yüzden buna anadil denir. Kadınların çabası aynı zamanda devlet kurumlarıyla devlet desteği ile içinde bulunduğumuz toplum ile güçlendirilmek zorundadır. Bu nedenle Kadınların Anadili öğretme çabası eğitim kurumlarında da olmalıdır. Anadilin öğretilmesi sadece Özel eğitim kurumlarında değil devletin eğitim Kurumlarında da her yurttaşa öğretilmesi gerekmektedir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da CHP'li Kadınlar Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement