Down Sendromlu Sporcuların Büyük Başarısı - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Sporcuların Büyük Başarısı

Down Sendromlu Sporcuların Büyük Başarısı

Antalya’da düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasına katılan ve 28 madalya ile dönen Adıyamanlı özel sporcular, Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

15.03.2016 18:19

Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasına katılan ve 28 madalya ile dönen Adıyamanlı özel sporcular, Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Sevinçlerini Vali Mahmut Demirtaş'la paylaşan down sendromlu özel sporcular kazandıkları madalyaları Vali Demirtaş'a takdim etti. Gerçekleşen ziyarette, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Yaşar Sarıkaya ile down sendromlu çocukların aileleri de hazır bulundu.

Down ve Otistik çocuklara yakın ilgi gösteren Vali Demirtaş, özel sporcuları ve ailelerini tebrik etti.

Özel Sporcuların ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Demirtaş, "Antalya'da düzenlenen 100 ve 200 metre koşu, 3 adım atlama, uzun atlama ve gülle atma kategorilerinde 28 madalyayla dönen özel sporcularımızın başarısı gurur vericidir. Burada otistik ve down sendromlu bireylerin madalya almalarından daha da önemlisi bu çocukların yarışmalara katılarak hayatın her alanında olduğu gibi sporda da varız demeleridir. Bu çocuklarımız bizlere bir anlamda azmin zaferini gösterdiler. Yarışmalarda derece alan özel sporcularımız Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığının belirleyeceği bir ilde ve tarihte ilimizi temsilen final müsabakalarına katılacaklardır. Tüm çocuklarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Engelli çocuklarımız için il merkezinde 12 derslikli bir okul yapıyoruz. Bu okulu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete sunacağız" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, ziyaret sonunda özel sporcuları kutlayarak çeşitli hediyeler verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Sporcuların Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement