Dünya Paten Şampiyonu İbrahimzadeh Van'da - Son Dakika
Yerel

Dünya Paten Şampiyonu İbrahimzadeh Van'da

Dünya Paten Şampiyonu İbrahimzadeh Van\'da

Dünya paten şampiyonu olan, kanser ve lösemi derneklerine para yardımı toplamak amacı ile Türkiye turuna çıkan Akbar İbrahimzadeh Van'a geldi.

13.08.2012 11:47  Güncelleme: 11:59

Dünya paten şampiyonu olan, kanser ve lösemi derneklerine para yardımı toplamak amacı ile rekor denemesi için 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turuna çıkan Akbar İbrahimzadeh Van'a geldi.

1985 doğumlu Kanada vatandaşı olan Akbar İbrahimzadeh, Japonya deprem felaketine yardım amaçlı Kanada'da tekerlekli paten ile bir tur atmış ve topladığı sponsorluk gelirini deprem fonuna aktarmıştı. İbrahimzadeh, Türkiye'de tekerlekli paten ile Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'dan Ege'ye geçerek İstanbul'da tamamlayacağı toplamda 6 bin 500 kilometre yol yaparak yeni bir rekora imza atmak istiyor. Aynı zamanda kanser ve lösemi derneklerine bağış toplamak isteyen İbrahimzadeh Karadeniz ayağını tamamlayarak Van'a geldi. İbrahimzadeh, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü merkez kapalı spor salonu önünde Spor Şube Sorumlusu Abdulmuttalip Demir tarafından karşılandı.

Teşekkür konuşması yapan Akbar İbrahimzadeh, "Ben böyle bir projeyi kanser ve lösemi derneklerine bağış toplamak için kabul ettim. Benim Türkiye'yi tercih etmemin amaçlarından birisi de önceden Türkiye'yi tanımış olmamdır. İlk olarak turuma Karadeniz bölgesinden başladım, şimdi de Van'a geldim Buradan da Ege tarafına geçerek İstanbul'da turumu tamamlayacağım. Konaklama ve ihtiyaçlarını karşılanmasında destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Paten Şampiyonu İbrahimzadeh Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement